Plnka do kurčaťa z bravčového mäsa fotorecept
Foto: mesiar50
Nenašiel som v mrazničke nič inšie iba bravčové mleté mäso. Preto som urobil takúto plnku
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 celých krajcov (vopred usušených) |
|
4 dcl (vlažné) |
|
300 g (mleté) |
|
od oka |
|
od oka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 (žĺtky) |
|
1 (usmažená) |
|
Postup
-
1
Sušený chlieb namočiť do mlieka. Potom prebitočné mlieko vyžmýkame.
-
2
Pridáme bravčové mäso mleté. Bolo to 300 g.
-
3
Pridaním petržlenovej posekanej vňate, soli, vegety, mletého č. korenia, usmaženej cibuľe a dvoch vajec zmes dobre premiešame.
-
4
Naplníme zmes do kurčaťa a aj do stehien, koľko sa len dá. Kura som na dvoch miestach zaistil špáradlami, otočil na druhú stranu a následne som previazal, ako je na tom videu, čo mi poslal radox1 . Pri krku som povedzme mohol aj zašiť, ale sa mi nechcelo a tá plnka sa aj tak spečie do kopy, keď sú tam vajcia a už aj samotné vymiešané mäso má tendenciu sa zlepiť.
-
5
Prikryl som kura alobalom a cca hodinku som ho dusil pri 200 st. C. Po hodine som kura odkryl a piekol ešte dobrú hodinu do ružova a asi 4 krát som ho polieval výpekom z kurčaťa.
-
6
Po hodine dusenia to vypadalo asi takto.
-
7
Po dvoch hodinách to vypadalo už lepšie.
-
8
Pokiaľ sa mi kura pieklo, dal som si uvariť zemiaky v šupke. Najprv dobre umyť.
-
9
Potom variť asi hodinu. Po 40 min. som v pichol do zemiaka špáradlo, vbehlo do zemiaka a už bolo skoro hotové, nechal som ešte asi cca 15 min pomaličky dovariť.
-
10
Dal som na balkón zemiaky, nech sa čím skôr vychladia, po ošúpaní som ich pokrájal na kolečka, usmažil na výpeku z kuraťa a trošku som ich posypal drobnou sušenou petržlenovou vňaťou, keďže tá z mrazničky bola potrebná do plnky.
-
11
Prosím a toto je konečný efekt. Vlastne dnešný obed. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM.
ale radox1 my poslal jeden postup kostenie od chrbta robil som to dnes
prví krát aj som to kostill aj som to nahrával na vydeo.Poviem ti,že som sa trochu natrápil.Totiž na tablete som pozeral pepina jak vykosťuje samozrejme som nestíhal za ním tak som si v hlave spravil taký zmätok až jedna radosť.Chcel som to video postrihať ale som to
nevedel program mi stále zamrzol.Alle ak sa podarí vycapím ho na youtube potom poviem kde budete sa všetci válať po zemi.Je tam veľa chýb.Ale pre zmenu by som si dal z tvojich krémešov vyzerajú ozaj skvelo si šikovná.
a preto ha nasmerujem do KK.vďaka
paštéku či už hydinovú alebo bravčovú akurát ju treba
Roztopiť na trochu oleji s cibulkou.Pracovný postup ostáva
ten istý.Nastrúhaný syr na jemno tomu dodá decibeli.
Samozrejme to je už na tebe čo máš rada.
Ešte poznámočka ktým paštétam treba tam dávať pozor
na sol keďže do takýchto výrobkov sa vo večšine prípadov
pridáva v prvom rade sol a koreniny.Prajem pekný deň.
vďaka týmto vymoženostiam ovládam asi try technologické postupi samozrejme nie je to tak rý.chlo ako na videu ale dá sa to.Ale ako odborník doporučujem ochranné rukavice
proti rezaniu nemusia byť mesiarske tie sú drahé
bude to novšia verzia vykosťovania taká čo používa aj radox1 len je tam
slov.dabing pá
stránku youtube už je to zverejnené neni to bohviečo,ale je to
po slovensky je pod menom.:
Ako sa vykosťuje kura
mne už tie ochranné rukavice chýbaju keďže som sa velmi snažil aby som sa neporezal totižto musel som spraviť čím kratšie video keďže mi ho viackrát odmietli z dôvodu že je dlhé.Program som nemal na zostrih
tak som to robil na dvd rekordéry z akým úspechom nech sa páči pozrieť
Ako na to-vykostenie kuracieho stehienka.