Keďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom. Takže ich využívam v svojej kuchyni na všelijaké spôsoby Zobraziť celý popisKeďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom. Takže ich využívam v svojej kuchyni na všelijaké spôsoby a jedným z nich je aj hubové rizoto. Je to rýchlovečka a veľmi chutná.
Postup
-
1
Huby si prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Opražíme si cibuľku na oleji, pridáme trošku mletej rasce a huby. Všetko pekne opražíme, pridáme soľ a čierne korenie a podlejeme vodou.
- 2
Udusíme a keď sú huby udusené, pridáme zmes zeleniny, t.j. mrkva, hrášok, kukurica. Ryžu si opláchneme takisto pod tečúcou teplou vodou, opražíme na oleji, zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie a udusíme.
- 3
Ked je ryža uvarená, pridáme hubovo- zeleninovú zmes a dobre premiešame. Na vrch si nastrúhame syr a podávame s paradajkovým šalátom alebo zaváranými uhorkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu