Hubové rizoto

anina6 - fotkaanina6, 20. novembra 2012

Keďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom. Takže ich využívam v svojej kuchyni na všelijaké spôsoby Zobraziť celý popisKeďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom. Takže ich využívam v svojej kuchyni na všelijaké spôsoby a jedným z nich je aj hubové rizoto. Je to rýchlovečka a veľmi chutná.

Suroviny

 (mrazené)
2 hrnčeky
 (mrazená, zmes)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Huby si prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Opražíme si cibuľku na oleji, pridáme trošku mletej rasce a huby. Všetko pekne opražíme, pridáme soľ a čierne korenie a podlejeme vodou.

  2. 2

    Udusíme a keď sú huby udusené, pridáme zmes zeleniny, t.j. mrkva, hrášok, kukurica. Ryžu si opláchneme takisto pod tečúcou teplou vodou, opražíme na oleji, zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie a udusíme.

  3. 3

    Ked je ryža uvarená, pridáme hubovo- zeleninovú zmes a dobre premiešame. Na vrch si nastrúhame syr a podávame s paradajkovým šalátom alebo zaváranými uhorkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia