Kuracia koložvárska kapustafotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 18. novembra 2012
Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept)
Foto: kajusiqq

:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:- Zobraziť celý popis:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:-

3-4
porcie
25 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa potreby
2 väčšie
100 - 200 g
2 kusy
200 g
250 g
400 g
2 - 3 kávove lyžičky
2 kávove lyžičky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu popražíme na oleji. Zalejeme vodou a varíme.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji porpažíme cibuľlku pridáme mäsko, korenie, soľ, štipľavú papriku a miešame :)až kým nie je mäsko mäkučke....(mäsko si samozrejme nakrájame na uplne tenučke rezančeky)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej opražíme klobásku, aby pustila šťavičku:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásku vyberieme a v šťave opražíme cibuľlku a pridáme kapustu.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si zapekaciu nádobu a vrstvíme. Najskor kapusta, potom mäsko, ryža,na ryžu navrstvíme klobásku a zvyšok kyslej kapusty.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme kyslou smotanou, ktorú som zriedila s mliekom:) Dáme zapiecť:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vytiahneme z rúry :)......nemá to najlepšiu konzistenciu, kedže tam nie je smotana na varenie, ale kyslá zriedená s mliečkom, ale tá chuť je naozaj skvelá:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

antaia
.... zaujimave a zdrave, skusim to pre synov a ozvem sa ako im chutilo ;-)
danda3
Super, ja tiež všade dávam kuracie mäso, ale koložvársku som tak ešte neskúšala, ďakujem za tip, kapusta je vykvasená, takže určite vyskúšam takto. ♥
rajnica
Kuracia koložvárska kapusta - a čo tak viedenský alebo parížsky morčací rezeň? Alebo rybací šalát z brokolice?
danda3
@rajnica A prečo nie? Improvizácia je povolená, každý nech si spraví podľa svojej chuti. A na budúce sa prihlás do Masterchefa, chceme vidieť naživo Tvoje kuchárske umenie!
mata3636
Náhodou, môže to byť dobré, klobáska dodá chuť. Len ja by som dala viac kapusty, navrchu je jej veľmi máličko:)
rajnica
Danda, to je v poriadku, len ja som nepochopil či je to improvizácia s názvom jedla alebo so surovinami. Možno by som sa aj prihlásil, len nevíem čo je to ten masterchef - dá sa to jesť, dá sa to piť? A kto je to chceme ťa vidieť - koľko vás je?
ivanko46
Doporučujem rajnici ,aby svoje recepty poslal do Markízyn tam by sa hodily do relácie FARMA.
kajusiqq
ďakujem vam všetkým za komentáre:)......@ivanko46 keby pan rajnica vobec nieake recepty mal:D......ale nevadí aj taký ľudia musia byť:)
monikab
určite vyskúšam,ale kapustu určite viac oveľa viac a šľahačkovú smotanu ešte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia