Kuracia koložvárska kapustafotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 18. novembra 2012
Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept)
Foto: kajusiqq

:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:-

3-4
porcie
25 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa potreby
2 väčšie
100 - 200 g
2 kusy
200 g
250 g
400 g
2 - 3 kávove lyžičky
2 kávove lyžičky
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu popražíme na oleji. Zalejeme vodou a varíme.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji porpažíme cibuľlku pridáme mäsko, korenie, soľ, štipľavú papriku a miešame :)až kým nie je mäsko mäkučke....(mäsko si samozrejme nakrájame na uplne tenučke rezančeky)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej opražíme klobásku, aby pustila šťavičku:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásku vyberieme a v šťave opražíme cibuľlku a pridáme kapustu.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si zapekaciu nádobu a vrstvíme. Najskor kapusta, potom mäsko, ryža,na ryžu navrstvíme klobásku a zvyšok kyslej kapusty.

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme kyslou smotanou, ktorú som zriedila s mliekom:) Dáme zapiecť:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vytiahneme z rúry :)......nemá to najlepšiu konzistenciu, kedže tam nie je smotana na varenie, ale kyslá zriedená s mliečkom, ale tá chuť je naozaj skvelá:)

    Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Super, ja tiež všade dávam kuracie mäso, ale koložvársku som tak ešte neskúšala, ďakujem za tip, kapusta je vykvasená, takže určite vyskúšam takto. ♥
@rajnica A prečo nie? Improvizácia je povolená, každý nech si spraví podľa svojej chuti. A na budúce sa prihlás do Masterchefa, chceme vidieť naživo Tvoje kuchárske umenie!
Danda, to je v poriadku, len ja som nepochopil či je to improvizácia s názvom jedla alebo so surovinami. Možno by som sa aj prihlásil, len nevíem čo je to ten masterchef - dá sa to jesť, dá sa to piť? A kto je to chceme ťa vidieť - koľko vás je?

Pridaj komentár k receptu: