Foto: kajusiqq
:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:- Zobraziť celý popis:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:-
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
podľa potreby |
|
2 väčšie |
|
100 - 200 g |
|
2 kusy |
|
200 g |
|
250 g |
|
400 g |
|
2 - 3 kávove lyžičky |
|
2 kávove lyžičky |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ryžu popražíme na oleji. Zalejeme vodou a varíme.
-
2
Na oleji porpažíme cibuľlku pridáme mäsko, korenie, soľ, štipľavú papriku a miešame :)až kým nie je mäsko mäkučke....(mäsko si samozrejme nakrájame na uplne tenučke rezančeky)
-
3
Ďalej opražíme klobásku, aby pustila šťavičku:)
-
4
Klobásku vyberieme a v šťave opražíme cibuľlku a pridáme kapustu.
-
5
Vymastíme si zapekaciu nádobu a vrstvíme. Najskor kapusta, potom mäsko, ryža,na ryžu navrstvíme klobásku a zvyšok kyslej kapusty.
-
6
Zalejeme kyslou smotanou, ktorú som zriedila s mliekom:) Dáme zapiecť:)
-
7
Vytiahneme z rúry :)......nemá to najlepšiu konzistenciu, kedže tam nie je smotana na varenie, ale kyslá zriedená s mliečkom, ale tá chuť je naozaj skvelá:)
@rajnicu ignorovať...
@rajnicu ignorovať...ako píše @radulienka