Banánová praženica

rufik7 - fotkarufik7, 20. novembra 2012

Nestihol som to dnes ráno, ale snáď vás inšpirujem na dobré nedeľné raňajky alebo stále obľúbenejší "brunch". Praženica - raňajkové jedlo, ktoré už je Zobraziť celý popisNestihol som to dnes ráno, ale snáď vás inšpirujem na dobré nedeľné raňajky alebo stále obľúbenejší "brunch". Praženica - raňajkové jedlo, ktoré už je chuťovo tak obyčajné, že je robené skôr z nutnosti (alebo lenivosti), než z pôžitku. Pritom poskytuje nevídané možnosti:

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1,5 ks (Bambino)
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame 3/4 banánu na veľmi malé drobné kocky. Do misky rozbite všetky vajcia, vyhnete sa tak problémom typu padnutej škrupinky v panvici, pokazeného vajca alebo nerovnomerného varenia jednotlivých vajec. Na miernom ohni (4 - 5 z 9) roztavíme maslo a pridáme vajcia. Osolíme väčšou štipkou soli. Akonáhle rôsolovitá kaša začne naberať formu, vytlačíme do nej tavený syr a poriadne zmiešame dohromady. Následne pridáme nakrájaný banán a ešte minútu povaríme. Podávame bez pečiva, hoci nevadí to jesť aj s ním. Táto praženica je však oveľa sýtejšia ako jej obyčajná sestra a sladšia chuť sa trochu bije s pečivom.

  2. 2

    Následne pridáme nakrájaný banán a ešte minútu povaríme. Podávame bez pečiva, hoci nevadí to jesť aj s ním. Táto praženica je však oveľa sýtejšia ako jej obyčajná sestra a sladšia chuť sa trochu bije s pečivom. Tip: Nepovedzte vašim známym, o čo konkrétne ide - nech hádajú, spestríte si tak raňajky o pár vtipných nápadov :) Mne takto napríklad vnukli marhuľový džem, ktorý som neskôr vymenil za banán a výsledok bol tiež super.

Diskusia k receptu

mirkamt
Mirop, už si to chutnal, ked si dovolíš takto komentovať recept na jedlo?
radox1
v niektorych krajinach je banan povazovany za zeleninu,tak mozno len s vajcom by to slo.avsak pridanim toho akoze syra vznikla z toho jedna nejedla katastrofa.
2010
Bananov je vela druhov , problem je ze do europy sa dovazaju len tie co vydrzia skladovanie. Vyhod z toho ten crievkovy syr ( ked ho chces pouzit tak treba zelena banany na varenie plantain ktore nekupis bezne na Slovensku ) a mas dobry recept ,aj v Thajsku sa obaluju vo vajicku ...:-)


evanaaa
Jej, @2010 , dobrý nápad, obaliť ako jabĺčka v župane. V tej praženici a so syrom....no, neviem, aké by to bolo. Ale zje sa všeličo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia