Foto: sjuz
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
cca 8 ks hrubších plátkov |
|
4 strúčiky |
|
1 vanička |
|
1 malá konzerva |
|
330 ml |
|
3,5 dcl |
|
3 guličky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kurča rozporcujeme a zbavíme kože. Krídla som nechala s kožou.
- 2
Na masti restujeme cibuľu, slaninku nakrájanú na kocky a hnedé šampiňóny.
- 3
Keď cibuľa chytí farbu, povyberáme huby do misky.
- 4
Mäso obalíme v múke a na opekáme z oboch strán.
- 5
Podelejme vývarom, pridáme pretlak, huby, bobkový list, tymián, korenie a dolejeme víno. Premiešame a necháme mierne pobublávať. Neprikrývame - pokrievka musí byť mierne odklopená. Podľa chuti dosolíme.
- 6
Ja som pridala ešte vňať zo stopkatého celeru.
- 7
Keď mäso odpadáva od kosti, odstavíme. Ja som podávala so zemiakovo-zelerovým pyré. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásne podané, ako vždy pri tvojich receptoch:-)
ň