Prívarok z kyslej kapusty (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 19. novembra 2012

Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové zmesi sú čisté, bez E-čiek a živočíšnych prísad...

4-6
porcie

Suroviny

700 g
200 g
12 ks
1 ks
1 ks
200 ml
 firma Grešík
 firma Terezia Company




Postup

  1. 1

    http://www.gresik.sk/uvod/dobre-korenie/?pageNo=5& http://www.terezia.sk/sk/produkt/korenie_huby_vegi

  2. 2

    Na oleji opražíme thajské karí a garam masalu - kratučko - nesmie to zhorieť! Potom pridáme posekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme.

  3. 3

    Pridáme údené tofu pokrájané na kocky a pokrájané huby. Chvíľu opekáme.

  4. 4

    Potom pridáme kyslú kapustu. (Ak máte radšej menej kyslú kapustu, premyte ju najprv na sitku pod studenou vodou.). Podlejeme trochou vody a pridáme hubové korenie. Necháme to chvíľu dusiť pod pokrievkou, aby sa uvarili huby.

  5. 5

    Ak máme radšej hustejšie prívarky, "smotanu" zmiešame s 1 PL múky. (celiatici použijú bezlepkovú múku). Ak skôr redšie , stačí použiť "smotanu" bez múky. Prípadne ak sme podliali väčším množstvom vody, môžeme použiť väčšie množstvo múky. "Smotanu" (s múkou) pridáme ku kapuste a ešte chvíľu povaríme. My sme podávali s pečenými zemiakmi: zemiaky nešúpeme, iba riadne vyumývame. Pokrájame na osminky, osolíme a posypeme celou rascou. Polejeme olivovým olejom a rukami riadne premiešame, aby sa soľ, rasca a olej dostali na všetky zemiaky. Dáme na plech a pečieme pri 200 C, kým nemajú farbu, aká sa nám páči, lebo to je v niektorých rodinách hotová alchýmia :-)))

Diskusia k receptu

gabikapb
Páči sa mi tento recept, aké je to tofu s kyslou kapustou, to si neviem predstaviť, ale ukladám, príde určite na rad :-)
arko
Paradicka:) Konecne inspiracia na veganske jedla.
ebaka
kapusta v každej podobe...a preto ukladám do KK
irituje
Vyzerá to výborne,už aj bežím po kapustu a zemiaky do obchodu.:-)
lusinkab
Noooo tak to moze byt dobre,sice si neviem predstavit tu chut ale rada skusam nove veci,tak preco nie aj tento receptik :-)
veganvidya
som rada, mili moji, za pekne komentare :-). ked vyskusate, dajte vediet, ako chutilo...
jarunka
No vidis, to mozem urobit aj ja, paci sa mi to. Mam doma suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia