Foto: veganvidya
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové zmesi sú čisté, bez E-čiek a živočíšnych prísad...
porcie
Postup
-
1
http://www.gresik.sk/uvod/dobre-korenie/?pageNo=5& http://www.terezia.sk/sk/produkt/korenie_huby_vegi
- 2
Na oleji opražíme thajské karí a garam masalu - kratučko - nesmie to zhorieť! Potom pridáme posekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme.
- 3
Pridáme údené tofu pokrájané na kocky a pokrájané huby. Chvíľu opekáme.
- 4
Potom pridáme kyslú kapustu. (Ak máte radšej menej kyslú kapustu, premyte ju najprv na sitku pod studenou vodou.). Podlejeme trochou vody a pridáme hubové korenie. Necháme to chvíľu dusiť pod pokrievkou, aby sa uvarili huby.
- 5
Ak máme radšej hustejšie prívarky, "smotanu" zmiešame s 1 PL múky. (celiatici použijú bezlepkovú múku). Ak skôr redšie , stačí použiť "smotanu" bez múky. Prípadne ak sme podliali väčším množstvom vody, môžeme použiť väčšie množstvo múky. "Smotanu" (s múkou) pridáme ku kapuste a ešte chvíľu povaríme. My sme podávali s pečenými zemiakmi: zemiaky nešúpeme, iba riadne vyumývame. Pokrájame na osminky, osolíme a posypeme celou rascou. Polejeme olivovým olejom a rukami riadne premiešame, aby sa soľ, rasca a olej dostali na všetky zemiaky. Dáme na plech a pečieme pri 200 C, kým nemajú farbu, aká sa nám páči, lebo to je v niektorých rodinách hotová alchýmia :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu