Milovaná krupica fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 18. novembra 2012
Milovaná krupica (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tiež ako recept:D......ale nevadí, len takto ju milujem:) špadlova celozrna je úžasná:)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
4 lyžice
4 lyžice
podľa chuti
podľa chuti (kakao)




Postup

  1. 1

    Do ešte studeného mliečka pridáme krupicu, pridáme 2 lyžičky cukru a miešame, až kým nezhustne.

    Milovaná krupica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naložíme na plytký tanier:).....(aby nám skor vychladla a nebolelo nás bruško:D)........polejeme prepraženým masielkom posypeme cukrom a grankom:-*:-*

    Milovaná krupica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto môžme pripraviť aj špadlovo celozrnnu krupičku:)...je výborná:)...zdravá len trošku drahšia:)

    Milovaná krupica (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tetrisss
Ja mam vylepsenu (trochu) verziu: maslo nerozpustat, ale poklast na vrch horucej krupice na tanieri a posypat praskovym cukrom a skoricou. Toto vytvori na vrchu taku uzasnu korku, ze az. Samozrejme si dame co najplytkejsi tanier :).
kela
Ten recept hore je najlepší na svete, rozpustené maslo nie je nikdy tak voňavé ako prepražené, veľa gazdiniek si ho však nevie prepražiť....ale určite to stojí za to. Aj do parených buchiet dávam prepražené. Manželovi mama vždy robila s rozpusteným maslom, ale odkedy mu krupicu urobím ja, inú už ani nechce :-) mňámmm. Tak to robievala ešte moja babička.
tothka
Dievčatko moje, tak toto som nejedla sto rokov a veru bolo by načase.
evanaaa
Teda, ja som ju jedla asi tak pred 55 rokmi najmenej......je načase si ju spraviť, ale nie do studeného mlieka, ale do horúceho, ja chcem teplú kašičku. Poslednú dobu som objavila kakao, tak si ho občas robievam doobeda, tiež po rokoch.
jan1950
ja jak som rozumel,tak sa do studeneho da krupica a potom sa to vari....aj ja mam rad s preprazenym masielkom....mnam
letisia
@evanaaa veď to nie je studené, do studeného sa dá krupica a varí sa to na kašu, takže potom to máš horúce. Aj ja dávam hneď do studeného mlieka krupicu, nikto pridáva až keď mlieko vrie.
jamalinka
ja milujem tiež túto krupicu, ale do mlieka pridám trošku soli, je potom chutnejšia a môže sa urobiť aj tak ako puding, odobrať trošku mlieka rozmiešať v ňom krupicu a do vriaceho zbytku mlieka pomaly za stáleho miešania vylievať, takto urobená krupica má trošku inú chuť, ale stojí to za vyskúšanie a zmenu.
kari53
Práve sa dohadujeme,čo na večeru....
Už je to jasné !!!!!! Ešte ryžová kaša,ale s tou je viac práce.
Mňam