Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke

rufik7 - fotkarufik7, 20. novembra 2012

Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím tradíciu a následné uverejňovanie receptov s tým bude Zobraziť celý popisZvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím tradíciu a následné uverejňovanie receptov s tým bude súvisieť. Aj v sobotu som dodržal zásadu ľahkého a chutného jedla, takže sa nemusíte báť zbytočných kalórií.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g (sekané)
3
1 ks (menšia)
1 ks
1 kocka
350 g




Postup

  1. 1

    Omáčku si urobte ako prvú. Vyberte marhule z kompótu a rozmixujte ich (teoreticky by sa dal použiť aj marhuľový džem, no neskúšal som to). Do hrnca nalejte 125 ml vody a asi 200 ml šťavy z kompótu, vložte jednu mini kocku bujónu a varením nechajte rozpustiť. 1/2 cibule nasekajte nadrobno a na olivovom oleji orestujte do hneda. Potom pridajte smotanu na šľahanie, asi 3/4 bujónu, a za stáleho miešania varte asi 1 minútu. Potom pridajte rozmixované marhule a približne 1 - 2 lyžičky chilli omáčky (najprv radšej menej a postupne pridávajte, omáčka má byť sladká s mierne ostrou chuťou na konci). Potom varte asi 3 - 4 minúty. Podľa potreby na konci zahustite hladkou múkou (rozpustenou v mlieku).

  2. 2

    Mäso urobíme podobne ako trojobal. V jednej miske rozšľaháme 3 vajíčka a do druhej nasypeme nasekané mandle (múku vynecháme). Kuracie rezne umyjeme, očistíme, v prípade potreby narežeme (vyklepeme) na tenšie plátky, aby sa poriadne prepiekli. Posolíme a okoreníme z oboch strán, vymáčame vo vajíčku a následne obalíme mandľami. V panvici si zohrejeme olivový olej na slabšom ohni (3 - 4/9) a vložíme rezne. Vypražíme z oboch strán, až kým mandle nechytia krásny hnedý odtieň.

  3. 3

    Naservírujeme na tanier. Ako obloha sa hodia opekané zemiaky na bylinkách (pripravené v trúbe, nie vo fritéze!), prípadne varené zemiaky s petržlenom. Ryža je tiež možnosť, ale tam sa tá chuť už bude mierne biť. Omáčku nalejte mimo mäsa alebo na prílohu - nie však na mäso! Zabili by ste tak krásne vyzerajúce opečené mandle (túto chybu som urobil ja:). Tip: Ak sa vám náhodou stane, že mandle nebudú držať na rezni a počas otáčania odpadnú, nič sa nedeje - pri servírovaní mäsa na tanier ich pokojne vyberte z panvice a "rozhádžte" po mäse a tanieri, estetický efekt sa zvýši. Fotku som zase raz nestihol spraviť. Príliš rýchlo sa to zjedlo :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia