Foto: 1vierka
Tento recept mám od mojej svokry a švagrinej. Takto pripravené huby obľubujú ako manžel, tak aj obaja moji synovia. A keďže som si počas Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej svokry a švagrinej. Takto pripravené huby obľubujú ako manžel, tak aj obaja moji synovia. A keďže som si počas hubárskej sezóny huby nazbierala, nasušila i zamrazila, nemala som dnes problém na prianie mladšieho syna, toto jedlo vyčariť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V lese som si nazbierala hríby
-
2
Keďže som vedela, že aj neskôr dostaneme na ne chuť, tak som si z nich zamrazila.
- 3
Na masti som popražila cibuľku, pridala rozmrazené huby, osolila, okorenila, pridala mletú sladkú papriku a prikryté dusila na miernom plameni.
- 4
Kým sa huby dusili, očistila som si zemiaky a nakrájala ich na malé kúsky
- 5
Keď boli huby mäkké, pridala som k nim pokrájané zemiaky a podľa potreby ich podliala vriacou vodou, ale len kúsok, aby sa tie zemiaky nevarili, ale tiež dusili. Zamiešala som ich spolu s hubami, prikryla pokrývkou a dusila.
- 6
Rozšľahala som si vidličkou vajcia a keď boli zemiaky mäkké, vyliala som ich do hrnca, pomiešala a nechala všetko spolu ešte chvíľu prejsť varom.
- 7
Nakoniec som pridala mrazenú zelenú petržlenovú vňať, ... a hotovo. Ja toto jedlo jem bez chleba, ale moji chlapi aj s chlebom. Včera večer som upiekla chlieb podľa " Ancicka", tak bol ako príloha.
- 3
Diskusia k receptu