Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle fotorecept
Foto: mesiar50
Zdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia, ale hlavne to, aby to bolo menej pracné. A preto Zobraziť celý popisZdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia, ale hlavne to, aby to bolo menej pracné. A preto som priatelia nafotil ako to fungovalo s tým myxérom z hnietiacimi nástavcami resp. metličkami. Ak to niekoho zaujme budem rád. Samozrejme nemieša sa to ako krém kol dokola, ale sa len tlačí z jednej strany misky na druhú stranu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
suroviny na kysnutú parenú knedľu: | |
500 g |
|
medzi prsty |
|
KL |
|
300 ML (vlažné) |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
kurací paprikáš : | |
1 ks (vykostené) |
|
1 ks (smažená) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1/2 |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby alebo majorán |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby na podliatie |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zľahka premiešame varechou k vôli mixéru aby nebolo cesto v celej kuchyni.
-
2
Mixérom miešame dotiaľ pokým sa nám cesto neodlepí od misky.Je lepšie to miešať v miske z umelej hmoty a v tom nechať aj kysnúť keďže železo je docela studená vec,možno len ja tak hútam.Mlieko som nalial asi na dva krát.Samozrejme väčšie množstva mlieka tam musí ísť ináč nasucho by to nešlo.Keď tam dáme celé mlieko naraz nezáleží na tom je to odskúšaný recept ktorý som našiel vďaka vareche, len som tam nejaké veci pomenil napr.olej tam nešiel viac múky atď.
-
3
Ešte nevykysnuté surové cesto musí sa trochu lesknúť a oddeľuje sa od nádoby.Poprášil som ho múkou a nechal kysnúť
-
4
Cesto nám pekne nakyslo .
-
5
Cesto som rozdelil na dve časti
-
6
Ďalej som ho ešte na pomúčenej doske povaľkal a sformoval do dvoch úhľadných bochníčkov.
-
7
Dal som knedľu variť už vopred pripraveného parného hrnca.Pozostával z gumičky z teplákov manželka našla novú takže som nemusel našťastie ťahať z nejakých teplákov. 1. Tak gumička z teplákov akože. 2. Večší asi 10l hrniec je lepší s takou okrúhlou pokrievkou 3. utierka nová bez prania v nejakých persiloch ,alebo podobne.Moja polovička vravela že túto asi 4x-5x vyvárala v čistej vode.A samozrejme používa sa výhradne na takéto účely prípadne na buchty.Keďže aj nové utierky majú tú akože novú arómu tak sa to viackrát muselo vyvárať.!
-
8
Všimnite si utierku prosím aké má priehľadné kocky.Para tam cirkuluje jedna radosť. Keď sa už para tlačí nahusto cez dierky alebo cez utierku dám knedľu na vyolejovanú utierku prikryjem a varím 20-25 min. ZA TÝCH 25 MINúT VEĽMI NERADíM DáVAť ALEBO ODKRÝVAť NáDOBU . Keď tak radšej sem tam pritlačiť na tú pokrievku či tam dobre sedí.
-
9
Knedľu som dal variť na 25 min. P O Z O R PREBYTOčNÁ UTIERKA SA NESMIE DOTÝKAť šPORáKA,ALEBO INéHO VARNéHO TELESA !!!!.Ako vidieť na obrázku je vsunutá za uchami resp.za držadlami hrnca ináč môže dôjsť k požiaru!!!!!!.Ja som to nechcel zrezať lebo potom tá utierka má tendenciu sa rozstrapávať.
-
10
A už hotová knedľa.A Prezradím vám ,že tá druhá bola ešte lepšia nadýchanejšia.Ale ani prvá nebola asi zlá keďuž znej nie je. Iba pre zaujímavosť nerád sa chvascem kto ma pozná tak ten to vie.
-
11
Tak ten kurací paprikáš nebudem tak dlho opisovať. 1 posmažíme cibuľku 2 pokrájané kuracie mäso dáme dusiť 3 po pár minútach keď to kura pustí šťavu poprášim sladkou paprikou kto rád štipľavé tak aj to k vôli manželke a dcérke si dávam pozor keďže nemajú radi štiplavé 4.pridám tú kalifornskú 1/2 ks a kožu s toho kuraťa nech tam bude aj trochu tej želatinky. deti kožku neradi sa mozrejme keď sa to uvarí tak koža aj s paprikou cestujú preč. 5. zalejem to vodou a dám ďalej dusiť. 6. koreniny som popísal , len tolko ,že sol a čierne korenie dávam až na koniec , voda sa odvarí a paprikáš môže byť buď slaný alebo štiplavý
-
12
Už hotový kurací paprikáš
-
13
Dobrú chuť prajem priateľia
čo spravia tie knedle kďže som ich spracovával pomocou mixéra pá
z obyčajným mixérom,ale čudoval som sa ,lebo cesto bolo husté takže nelietalo a výsledok vidíš sama samozrejme ten mixér treba zato držať
ja zo svojimi 90kg nemá problém pá
-Ako sa vykosťuje kura-
určite to neni nič svetové,v HD mi to neprešlo zostrih minimum treba
pozrieť som zvedavý na vaše názory vďaka
sorry ang.klavesnica dcerka sa uci na pocitaci
Google
nechcem klamať asi 5 min. Jasná vec.že na takéto úkony sú v prvom rade robotycké kuch.zariadenia.keby som to mixoval
dlhšie može sa stať že motor vyhorý.ale ako som písal za jeden rok som.doma asi 6x kvoli tomu nebudem.kupovat.masinu za 200 euro.
varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-knedla-fotorecept/102...
a zatiaľ to lacné 200W čudo vydržalo.
5min a za takú krátku dobu sa motor neprehreje,ale jedno viem určite že či sa motor vyhorý alebo nie ručne už nebudem
miesiť pá
@dodo46 skús v Ba na Mýtnej ul.tam je predajňa Ety a maju aj servis možno ti budú vedieť poradiť
slovenská verzia Ako sa vykosťuje kura
vykosťovanie technicky menej náročné,menej sa tu používa nôž.Tuším v Taliansku vykosťujú hovädzie mäso celkom bez noža vraj nejakými tupími sekáčikmi búchajú po mäse a tým to oddelujú od kosti čiže to mäso vlastne strhávajú stej kosti.Ja som to na druhý raz robil naspamäť poviem ti natrápil som sa a čas ma hnal keďže toto video mi neuznaly viackrát že je dlhé. Ináč s tým videom som mal práce na dva dni nevedel som zostrihať keď som to zostrihol posunul sa mi tam zvuk atď-pá
prajem pekný deň
vykosťovanie technicky menej náročné,menej sa tu používa nôž.Tuším v Taliansku vykosťujú hovädzie mäso celkom bez noža vraj nejakými tupími sekáčikmi búchajú po mäse a tým to oddelujú od kosti čiže to mäso vlastne strhávajú stej kosti.Ja som to na druhý raz robil naspamäť poviem ti natrápil som sa a čas ma hnal keďže toto video mi neuznaly viackrát že je dlhé. Ináč s tým videom som mal práce na dva dni nevedel som zostrihať keď som to zostrihol posunul sa mi tam zvuk atď-pá
prajem pekný deň
sem vľavo ako na to?
možno aj lepšie že nie ,ale aj tak ďakujem
Bol som zvedavý či sa mi to podarí.
Funguje to.Ďakujem za príspevok
čiže koleno,kolienko.
lýtko predné alebo zadné bude hovädzie mäso ja to poznám ako móčing
u hovedzieho mäsa móčing predný - lopatka
a móčing zadný hovedzie stehno.No GRILUJE SA TO BRAVčOVé.
Neviem si predstaviť grylované lýtko-móčing bolo by to suché a tvrdé
Br.koleno sa vykostí dusí a potom sa dá dopiecť do ružova
jahnacine-kozacine-a pri vysokej lovnej zvery jelene ,srny
plnku a upiecť ako rolládu samozrejme koleno za stehna čo je väčšie.
ale ti poviem že koleno sa kostí horšie ako kura.pá
Dlžka nezostríhaného videa je 01:39 minút prosím poradiť.
srdečná vďaka
zachvílu to zverejním tu v mojich receptoch ďakujem ti za snahu mi pomôcť
KURA mali ste ju vidieť celá bola ,,nadšená´´
Stačí kliknúť na odkaz , ak to niekomu pomôžem budem rád !
,,velľký PC odborník ´´
cestujem späť za prácou do holandska a vieš tam sa experimenty asi
končia.Síce budem mať tam tablet a pred mesiacom sme si tam dali nainštalovať aj wifi ale pc je len pc.A okrem toho môj syn pracuje vo firme ktorá sa zaoberá počítačmi,internet a tak.Napr.on my poradil že na foťaku viem nahrávať aj mp4 video.V zahraničí mi už tak nevie pomôcť ako doma.Som rád radox1 , že som ťa pomocou varechy spoznal aj ostatných varecháčov s ktorými som si písal.Prajem ti tebe
a aj ostatným čo čítajú tieto riadky:
SPOKOJNÉ A ŠťASTLIVÉ VIANOČNÉ SVIATKY
mám takýto problém kde teraz píšem kde je napísané -Pridaj-
kde sa pridávajú moje príspevky mám svoje foto,môj profil mám tiež
foto ,ale kde sa mi zobrazujú príspevky mám výkričník ako Praha.
Možno aj ja som na vine keďže som dnes menil v mojom profile
aspoň 2000 fotiek keďsom na vine ja tak SORRY,NECH SA NATO NIEKTO MRKNE srdečná vďaka pekný deň prajem
Na zajtra má byť na obed vyprážaný syr háčik je v tom,že koľko krát
som ho robil toľko krát sa mi roztiekol po rajnici.
ak date linku na video, tak sa zmeni na video
ak date linku na stranku, tak sa zmeni na linku na stranku
a ak linka konci koncovkou obrazku, tak sa zmeni na obrazok
Ale tie velke otazniky mi byli velmy do ocí
Vdaka
pripravit.A ako som sa tu docital zo100 pasazierov
99-tym to vytecie.Moja polovicka chce z toho robit
Nejake buchty ja budem asi ten 101 ktoremu sa to
roztecie
Tvoj postup sa mi zdal najlogickejší.Už ráno o 0700 som ho vysmážal
keďže potom som rýchlo makal k doktorovi dať si predpísať lieky.
Syr sa podaril a dokonca som ho obaľoval IBA 1x.
kimlo ďakujem za typ,Si kuchár č 1.
O takú polhodinu to pošlem sem na moje recepty opíšem ako som to robil