Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...
Takmer surové očarujúce cuketové špagety
Veľmi rýchla a zdravá večera, ktorá Vás neoberie o posledné zvyšky energie po príchode z práce......
Morčacie rolky s ryžou
Komerčný recept<br /> Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí....
Teľacie mäso v horčicovej omáčke
Som naučená jesť slané jedlá, keďže moja mamka solí asi aj nadmieru. Viem, že...
Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....
Morčacie na hríboch
Dnes bola aj u nás knedľa po dlhom čase. Mäso s fajnovou šťavou sa k nej...
Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie...
Kačacie prsia so špargľou
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril....
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Zemiakový šalát s jarnými zelinkami
Zemiaky v supke varime v slanej vode 30 minut. Vodu zlejeme, nechame ochladit, nakrajame na kolieska,...
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Pečené buchty ako ich poznáme zo školy
Opäť sem pridávam recept, ktorý som dlho hľadal. Skúšal som robiť buchty podľa receptov na...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Tvarohové guľky s bazovým šodó
Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.
Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...
Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...