Foto: natally36
Bravčová panenka obalená v slaninke :)
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Panenku si nakrájam na kolieska a okorením s každej strany. Potom ich obalím slaninkou. Na panvicu si dám trošku oleja a osmažím panenku s každéj strany tak 3 minúty. Keď je panenka osmažená z oboch strán dám ju na plech a polejem ju výpekom a dám piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 minút.
- 2
Do hrnčeka si dám rozpustiť dve polievkove lyžice masla. Keď sa maslo rozpustí pridáme hríby a necháme ich tam 3 minúty, kým hríby nepustia šťavu. Potom pridáme nastrúhaný syr a polejeme smotanou. (Ja som dala aj trošku slaninky).
- 3
Uvaríme si ryžu (alebo zemiaky) a možme podávať na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :) Napísala som hríby preto lebo som to už robila aj s dubakmi aj inými hríbmy (myslela som že každý môže použiť ake chce) na obrázku niesu len šampióny :)
Panenka nebola suchá :) Robím ju takto stále a bola veľmi jemná :)