Bravčová panenka s hríbmi

natally36 - fotkanatally36, 22. januára 2017
Bravčová panenka s hríbmi
Foto: natally36

Bravčová panenka obalená v slaninke :)

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku si nakrájam na kolieska a okorením s každej strany. Potom ich obalím slaninkou. Na panvicu si dám trošku oleja a osmažím panenku s každéj strany tak 3 minúty. Keď je panenka osmažená z oboch strán dám ju na plech a polejem ju výpekom a dám piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 minút.

  2. 2

    Do hrnčeka si dám rozpustiť dve polievkove lyžice masla. Keď sa maslo rozpustí pridáme hríby a necháme ich tam 3 minúty, kým hríby nepustia šťavu. Potom pridáme nastrúhaný syr a polejeme smotanou. (Ja som dala aj trošku slaninky).

  3. 3

    Uvaríme si ryžu (alebo zemiaky) a možme podávať na tanier.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené, Varené, Zapekané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásne a určite aj veľmi chutné. Recept výborný aj foto. Len neviem, či mám ako smerodajný brať text, kde sa hovorí o hríboch, alebo foto, kde sú evidentne šampiňóny.
takto nejako by som robila panenku, keby bola vcelku, zbytocne si ju vysusila, na tanieri nie su hriby