Foto: namarie
Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech zaručený :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Placku si pripravíme klasicky. Ošúpeme, nastruháme zemiaky a cesnak, pomiešame s múkou a krupicou, aby boli placky krásne chrumkavé. Pridáme nakrájanú cibuľku osmaženú do zlatista na oleji. Pridáme majoránku, celú rascu a soľ. Cesto poriadne vymiešame. Placky smažíme na oleji po jednej, na celej ploche panvice. Osmažené placky dávam vždy na veľký plech a tak aby zostali teplé a chrumkavé, ich na plechu strčím do trúby, ktorá je decentne vyhriata :)
- 2
Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho, zatiaľ čo vysmážame placky. Na masle osmažíme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme čerstvé šampióny a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok (kľudne použite aj mrazené, rýchlejšie sa to urobí), kukuricu a na koniec pridáme aj fazuľu. Keď je zmes opražená a mäkšia (cca 10 - 13 minút) osolíme ju, okoreníme čiernym korením, sladkou červenou paprikou čajovou lyžičkou kurkumy a korením na bravčové pečené. Poriadne pomiešame, pridáme trochu masla a zalejeme 2 dcl zohriatej vody. Varíme ešte cca 10 minút.
- 3
Aby bola omáčka hustá a krémová, pridajte viac masla. Keď je všetko hotové - chrumkavé placky potrieme omáčkou, posypeme nastrúhaným eidamom a pažítkou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja mám veľmi rada pekne chrumkavé, ale namiesto múky a krupice dávam strúhanku - tiež to bol nápad jednej Varecháčky., cesnak dávam podľa svojej chuti.
ja vajíčko nedávam, sú take viac chrumkavejšie keď tam neni, kedysi som ho tam dávala, ale viac mu chutia bez - a cesto v pohode drží v kope :)
Moje nervy - ja som myslela strúčikov, nie hlavičiek :D :D :D ospravedlnujem sa :D
sorry pomýlila som sa - malo tam byť strúčikov :)