Hubová polievka fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 29. januára 2017
Hubová polievka (fotorecept)
Foto: babkamt

V obchode som si všimla huby Shimeji. Mali ich biele a hnedé. Vzala som ich na polievku.

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks
 kúsok
1 ks
1/2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 PL
1,5 PL
2 ČL
 čerstvá
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby boli balené po 150 g, tak som vzala z každého téglika po jednom.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som si 2 mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, polovicu kalerábu, jeden zemiak, cibuľu a cesnak.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu som nakrájala. Pridala som z mrazničky ligurček.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Huby som umyla, nakrájala, pridala k ostatnej zelenine. Zeleninu som uvarila vo vode s pridaním soli, kmínu, mletého čierneho korenia.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji som orestovala cibuľu s cesnakom. Potom som opiekla cibuľu spolu s hladkou múkou. Odstavila som panvicu z ohňa, pridala som mletú červenú papriku. Zásmažku som v panvici rozriedila studenou vodou. Pridala som ju do polievky. Po pridaní zásmažky som polievku so zásmažkou varila asi 15 min.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa zelenina varila, spravila som závarku do polievky. Z jedného vajca a hrubej múky som vymiesila tuhé cesto. To som nastrúhala. Jednu časť som dala na radiátor uschnúť. Budem mať pripravenú závarku do inej polievky.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do polievky som dala uvariť len polovičku, aby nebola veľmi hustá. Na tanieri som polievku posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Hubová polievka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (29.1.2017 18:08)

Tieto huby boli v akcii:-) Ešte som ich nemala, tak som ich chcela ochutnať. Môžem potvrdiť, že polievka bola chutná.
1x haji
Dnes se se shimeji roztrhl pytel. Polévečka musí být výborná, samá zeleninka, jako bonus strouhání. Voní až k nám, hned bych ochutnala, bezva suroviny!