Foto: babkamt
V obchode som si všimla huby Shimeji. Mali ich biele a hnedé. Vzala som ich na polievku.
Postup
-
1
Huby boli balené po 150 g, tak som vzala z každého téglika po jednom.
-
2
Očistila som si 2 mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, polovicu kalerábu, jeden zemiak, cibuľu a cesnak.
-
3
Zeleninu som nakrájala. Pridala som z mrazničky ligurček.
-
4
Huby som umyla, nakrájala, pridala k ostatnej zelenine. Zeleninu som uvarila vo vode s pridaním soli, kmínu, mletého čierneho korenia.
-
5
Na oleji som orestovala cibuľu s cesnakom. Potom som opiekla cibuľu spolu s hladkou múkou. Odstavila som panvicu z ohňa, pridala som mletú červenú papriku. Zásmažku som v panvici rozriedila studenou vodou. Pridala som ju do polievky. Po pridaní zásmažky som polievku so zásmažkou varila asi 15 min.
-
6
Kým sa zelenina varila, spravila som závarku do polievky. Z jedného vajca a hrubej múky som vymiesila tuhé cesto. To som nastrúhala. Jednu časť som dala na radiátor uschnúť. Budem mať pripravenú závarku do inej polievky.
-
7
Do polievky som dala uvariť len polovičku, aby nebola veľmi hustá. Na tanieri som polievku posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tieto huby boli v akcii:-) Ešte som ich nemala, tak som ich chcela ochutnať. Môžem potvrdiť, že polievka bola chutná.
Najprv som do polievky chcela pridať aj mrazené suchohríby, no potom som ich nepridala. T týchto húb som varila prvý krát, bola som zvedavá na ich chuť. @Terinka55 ďakujem za nahliadnutie .@Mitzy som rada, že by si púplievku rada ochutnala. @Siisa chuť majú podobnú ako špičky. @Patroveckypitrs jedlá z húb mám rada. Ja som ich kúpila prvý krát. @Marienka44 určite sa dajú použiť aj iné druhy, tak ako píšeš ty. Som rada, že recept vyskúšaš. @Monty469 tiež som z týchto húb varila po prvý krát. Polievka z nich nám chutila.