Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. januára 2017

Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.

6-8
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
Na zálievku:
1 PL
1
100 g
50




Postup

  1. 1

    Večer som si uvarila zemiaky v šupke. Pripravila som si suroviny na zálievku. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásu na kolieska spolu s cibuľou.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som nechala roztopiť masť, pridala som slaninu, je dosť prerastená mäsom, takže z nej je iba minimum tuku. Pridala som nakrájanú klobásu a cibuľu a všetko spolu som nechala opiecť.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bolo všetko opečené, pridala som červenú mletú papriku a mleté čierne korenie.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som soľ a zemiaky som nastrúhala do múky.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som rozdelila na menšie kúsky a šúľala som hrubsí šúľanec, ktorý som krájala na malé asi 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré som potom ešte rukou vyšúľala do konečnej podoby.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ som pripravovala cesto, dala som do hrnca zovrieť vodu, ktorú som osolila. Do vriacej vody som vložila šúľance a počkala , kým sa vyplavia na vrch.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odkvapkané šúľance som dala do pripravenej zálievky a zmiešala.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem vám dobrú chuť.

    Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hubata
Ježišííí, toto na Záhorí nepoznáme, ale musí to byť strašne dobré. Už to mám v KK, ďakujem za skvelý, neokukaný receptík. Tvoj nick je mi zárukou kvality, chutnosti a dobrého jedla.
huck
No, my sme to ako decka mali velmi radi, na radost ocka, ktory sladke nemal v laske, takze mama nemala vyhovorku , ze robi sladke k voli detom ,
huck
A chcem sa tiez veelmi podakovat Izabelke za krasne spracovany recept na jedlo, ktore som uz skoro zabudla ze bolo u nas tak velmi oblubene . Mama k tomu podavala salat z cerstvej domacej sudovej kapusty s nakrajanymi jablckami (drobne male) ktore kysli v kapuste..
mesiar50
V našom regióne som sa s takýmto jedlom ešte nestretol,ale rád by som ho ochutnal,keďže vyzerá neodolateľne.Vďaka za recept zlatko Belka.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡
haji
Šúlance jsou ve tvém podání skostné a určo výborné. Jen mám obavu, že s mým citem /necitem/ pro stejnou velikost bych dosáhla rozměrových anomálií. Když vidím ty kupy těsta, zpracovávala bych je do jara. Ty jsi, milá Izi, velice šikovná, přesná a určo rychlá, krásná práce, bezva postup a ještě lepší suroviny! Testovací vzoreček bych si prosila!
sracz
... tak takéto "origoš" domáce jedlá, sú moja "parketa # 1." a musela by si, @izabella929 milá, použiť velikánsku silu, aby sa Ti ma od taniera s touto dobrotou, podarilo vyduriť! To je výhoda mojej generácie 3. veku. Spomnienky! Sem tam sa v nich "poprehrabovať", zlé vytriediť a s tými dobrými sa pomojkať, pomaznať, potešiť. Ďakujem!
arnilka
výborné, robievam na slano s tvarohom a kyslou smotanou a úplne jednoducho s osmaženou cibuľkou na masti. izabelka, toto tvoje si povýšila na pochúťku za viac ako 5*!
arnilka
k môjmu prvému spôsobu som zabudla napísať, že pri sevírovaní ešte posypem kockami vyškvarenej údenej slaninky -)
izabella929
Veľmi pekne ďakujem vám všetkým, ktorí ste nahliadli do môjho albumu.Teším sa, že sa vám tento jednoduchý recept s vôňou domova páči.-)
monty469
Takto pripravene sulance, to je pre mna nieco nove. U nas ich obcas robievam nasladko so struhankou a maslom. Tak ich poznam aj z detstva. No tato priprava sa mi paci ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia