Šúľance s paprikou, cibuľou a klobásou fotorecept
Foto: izabella929
Šúľance takto na slano mi omnoho viac chutia, sú variabilné presne tak ako na sladko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer som si uvarila zemiaky v šupke. Pripravila som si suroviny na zálievku. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásu na kolieska spolu s cibuľou.
-
2
Na panvici som nechala roztopiť masť, pridala som slaninu, je dosť prerastená mäsom, takže z nej je iba minimum tuku. Pridala som nakrájanú klobásu a cibuľu a všetko spolu som nechala opiecť.
-
3
Keď bolo všetko opečené, pridala som červenú mletú papriku a mleté čierne korenie.
-
4
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som soľ a zemiaky som nastrúhala do múky.
-
5
Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto.
-
6
Cesto som rozdelila na menšie kúsky a šúľala som hrubsí šúľanec, ktorý som krájala na malé asi 1,5 cm hrubé kúsky, ktoré som potom ešte rukou vyšúľala do konečnej podoby.
-
7
Pokiaľ som pripravovala cesto, dala som do hrnca zovrieť vodu, ktorú som osolila. Do vriacej vody som vložila šúľance a počkala , kým sa vyplavia na vrch.
-
8
Odkvapkané šúľance som dala do pripravenej zálievky a zmiešala.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡