Foto: domi454
V obchode mali 50 % zľavu na huby Shimeji, ktoré som v živote nevidela a už vôbec neskúšala. Nakoniec som ich kúpila a vymyslela Zobraziť celý popisV obchode mali 50 % zľavu na huby Shimeji, ktoré som v živote nevidela a už vôbec neskúšala. Nakoniec som ich kúpila a vymyslela tento jednoduchý a chutný recept ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. (V poháriku kaviár nie je kaviár, ale omáčka z chilli papričiek :))
-
2
V miske urobíme marinádu zo sójovej omáčky, medu, cesnaku a chilli. Zamiešame.
-
3
V marináde marinujeme kačacie prsia (bez kože) asi hodinu.
-
4
Jarnú cibuľku nakrájame a huby oddelíme od seba.
-
5
Na oleji opražíme kačacie prsia, asi 5 minút z každej strany. Vrch môžeme posypať sezamovými semienkami.
-
6
Vyberieme prsia, ktoré necháme odležať a do panvice pridáme jarnú cibuľku. Orestujeme.
-
7
Do cibuľky pridáme huby, ktoré restujeme asi 10 minút. Na koniec dáme na tanier huby, kačacie prsia a pustíme sa do toho :) Môžeme k tomu ešte pridať domáci dresing z kyslej smotany, soli a cesnaku.
@Domi454 , zaslúžiš si 5 hviezdičie. Parádne aj foto