Foto: Tener
Tento recept mam od bývalej spolužiačky zo strednej školy a od vtedy už kuracie rezne inak nerobím
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
400 ml |
|
8 strúčikov |
|
1 kg (s peknou šupkou) |
|
3 ks |
|
|
|
(alebo rozdrvené cornflakes bez príchute) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si narežem na rezne, prekryjem potravinárskou fóliou (aby som nemal celú kuchyňu kontaminovanú Listériou) a vyklepem.
- 2
Cesnak si nasekám na jemno (čím viac tým lepšie), pridám ho do jogurtu, taktiež pridám ČL čierneho korenia a 1/2 ČL soli. Vložíme rezne, dobre premiešame, aby sa jogurt dostal všade, a v miske prekrytou potravinárskou fóliou necháme odstáť v chladničke 12-24 hodín.
- 3
Na druhý deň si zemiaky nakrájam na mesiačiky, dám ich variť v osolenej vode s bobkovým listom a novým korením na 4-6 minút, scedím, nechám trocha vychladnúť. Na hlbší plech si dám olivový olej, vysypem zemiaky, zasa polejem olivovým olejom, pridám korenie na pečené zemiaky, červenú papriku, podla toho či v danom korení je alebo nie je soľ pridám aj trocha soli a na jemno nakrájanú jednu chilli papričku. Všetko premiešam rukami a dám piecť do predhritej rúry na 160-180 °C na cca 30 - 45 minút, záleží ako ich chcete mať urobené, ja ich nechávam dlhšie, aby boli z vonku chrumkavé.
- 4
Keď sa zemiaky pečú, rezne očistím od jogurtu ale nie všetko jemná vrstva ostane a v klasickom trojobale vysmažím rezne na oleji. K tomu už len šalát podľa chuti a teraz už za stôl a papať. Ako moja mama hovorí: "Tak sme to baštili, až sa nám bane za ušami robili"
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekná prezentácia. Ak si varil sám, klobúk dole, posielam 5*****.
máš pravdu, recept je "otrepaný", nakoniec tu je x-iných (rovnakých).
Rezne sú však naozaj šťavnaté, a za tým si stojím!
bravčovinu odmieta..len vnady kuracie..ak nemám jogurt,dám do kyslej smotany..vydržia v chladničke i týždeň-a postupne jej robím..priamo z marinády do strúhanky a na rozpálený tuk..
www.varenie.sk/recept/uzasne-jogurtove-rezne/...
jogurt ja už nevyužívam nakoľko v ňom bolo surové mäso ktoré môže obsahovať Listérie alebo Salmonelu hlavne kupované kuracie mäso
az teraz som si vsimla tvoj koment, ja som tento rcp raz robila davno, asi pred 15 rokmi a nikdy viac, nam to vobec nechutilo, bolo to take rozblemcane, neviem to inak nazvat, obcas ale robim nieco podobne z krkovicky, do jogurtu dam nejake bylinky a peciem v rure aj s tym jogurtom, to uz je potom ine kafe, vyskusaj niekedy, solim maso vzdy aj pred tepelnou upravou, neverim, ze v tomto pripade sol nevytiahne vodu z masa, nevidim na to dovod, len to asi v tom jogurte nie je vidiet, to je moj nazor