Bravčová roláda so syrovou posýpkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 30. januára 2017
Bravčová roláda so syrovou posýpkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame Zobraziť celý popisAj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame v studenej i teplej, v sladkej i slanej kuchyni.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 125 °C

Suroviny

1500 g (alebo krkovička)
150 g
50 g
200 g
100 g
1 strúčik
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Na masle v panvici a na miernom ohni opražíme na krúžky pokrájaný pór (150 g) a na jemné rezance pokrájanú farebnú papriku. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mäso narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát mäsa. Takto pripravené mäso naklepeme tĺčikom, osolíme, okoreníme a po celej ploche rozotrieme prelisovaný strúčik cesnaku. Nakoniec na mäso rozložíme opraženú zeleninu.

  3. 3

    Medzi rukami rozdrobíme syr a posypeme pripravenú roládu, ktorú nakoniec zvinieme a vložíme do pekáča. Mäso pečieme v rúre pri teplote asi 125 °C približne 60 minút. Keď mäso pečieme pri nízkej teplote, nemusíme ho viazať špagátom, nebude sa roztvárať. Pred podávaním na panvici s maslom sprudka prehrejeme zvyšný pór nakrájaný pozdĺž na dlhé tenké prúžky (julienne), ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

frezia
Tento recept sa mi tiez paci. Aj ho vyskusam. Nepouzijem ale bravcove mäso, ale vykostene vrchne morcacie stehno. Pan sefkuchar Samaransky tu pridava velmi zaujimave recepty.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia