Bravčová roláda so syrovou posýpkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 30. januára 2017
Bravčová roláda so syrovou posýpkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame Zobraziť celý popisAj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame v studenej i teplej, v sladkej i slanej kuchyni.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 125 °C

Suroviny

1500 g (alebo krkovička)
150 g
50 g
200 g
100 g
1 strúčik
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Na masle v panvici a na miernom ohni opražíme na krúžky pokrájaný pór (150 g) a na jemné rezance pokrájanú farebnú papriku. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mäso narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát mäsa. Takto pripravené mäso naklepeme tĺčikom, osolíme, okoreníme a po celej ploche rozotrieme prelisovaný strúčik cesnaku. Nakoniec na mäso rozložíme opraženú zeleninu.

  3. 3

    Medzi rukami rozdrobíme syr a posypeme pripravenú roládu, ktorú nakoniec zvinieme a vložíme do pekáča. Mäso pečieme v rúre pri teplote asi 125 °C približne 60 minút. Keď mäso pečieme pri nízkej teplote, nemusíme ho viazať špagátom, nebude sa roztvárať. Pred podávaním na panvici s maslom sprudka prehrejeme zvyšný pór nakrájaný pozdĺž na dlhé tenké prúžky (julienne), ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

frezia
Tento recept sa mi tiez paci. Aj ho vyskusam. Nepouzijem ale bravcove mäso, ale vykostene vrchne morcacie stehno. Pan sefkuchar Samaransky tu pridava velmi zaujimave recepty.
1x radost