Bravčová roláda so syrovou posýpkou
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 30. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame Zobraziť celý popisAj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame v studenej i teplej, v sladkej i slanej kuchyni.
porcií
príprava
na 125 °C
Postup
-
1
Na masle v panvici a na miernom ohni opražíme na krúžky pokrájaný pór (150 g) a na jemné rezance pokrájanú farebnú papriku. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Mäso narežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát mäsa. Takto pripravené mäso naklepeme tĺčikom, osolíme, okoreníme a po celej ploche rozotrieme prelisovaný strúčik cesnaku. Nakoniec na mäso rozložíme opraženú zeleninu.
- 3
Medzi rukami rozdrobíme syr a posypeme pripravenú roládu, ktorú nakoniec zvinieme a vložíme do pekáča. Mäso pečieme v rúre pri teplote asi 125 °C približne 60 minút. Keď mäso pečieme pri nízkej teplote, nemusíme ho viazať špagátom, nebude sa roztvárať. Pred podávaním na panvici s maslom sprudka prehrejeme zvyšný pór nakrájaný pozdĺž na dlhé tenké prúžky (julienne), ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu