Foto: beata123
Zdravšia náhrada u mňa obľúbených hranoliek :) Tentokrát s príjemnou sladkastou chuťou zeleru.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Zeler si očistíme a nakrájame na menšie hranolky. Zmiešame trochu oleja s vybranými koreninami podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, karí a pod.). Hranolky postupne zľahka obalíme v tejto koreniacej zmesi a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Predhrejeme si rúru na cca 220 °C alebo na program gril a pečieme cca 35-40 min. Hranolky môžeme priebežne pootáčať. Keď budeme vidieť, že sú zlatisté, vyberieme ich prípadne aj skôr.
- 3
Medzitým si pripravíme klasický ľahký dressing. Zmiešame kyslú smotanu (alebo biely jogurt) s pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávame spolu s hranolkami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pečený celer má podľa mňa úplne inú chuť, tiež mi nechutí varený, ale pečený je fajn. Veď vyskúšaj aspoň kúsok a uvidíš. Dá sa opiecť na olejom potretej panvici, nemusíš hneď zohrievať celú rúru. Odporúčam opiecť do hnedkava. Ja som sa s touto chuťou stretla už pred dlhými rokmi pri nejakom čínskom recepte, kde bol k mäsu pridaný opečený celer a bola som veľmi príjemne prekvapená.
...predsa som sa odhodlala, nakrájala som tenšie pásiky, vypražila som ich na panvici a s tým dresingom boli výborné, manžel zo začiatku ani nevedel odhadnúť, z čoho sú pripravené. Určite ich urobím aj nabudúce!!!
Tesim sa :-) malokto by cakal ze zeler je taky chutny... obzvlast chlapi :-D