Fašiangovníky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 1. februára 2017 16:36
Ďalšie recepty »

Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou uhorkou a pravda zapíjali pálenkou z cukrovej repy (repakom) na trávenie. Tak sme utužovali kolegiálne vzťahy. Už sú to len spomienky.

12
porcií
25 min
príprava
65 min
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 g
400 g (alebo červená)
70 g
1 celá hlávka
1 stredne veľký ks
2 ks
500 g
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
medzi prsty
4 ks
 na vymastenie misy
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ja som mal kvasenú kapustu červenú, tak som použil tú, dá sa to aj s tej. No biela je lepšia na to použiť, je viac kyslá.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny očistené zomelieme na mlynčeku na mäso. Vajcia nie, tie rozbijeme a pridáme bez škrupín. Pridáme vajcia tri. Štvrté je na potretie pri konečnom zapečení. Pridáme koreniny a dobré premiešame. Soliť opatrne kapusta je slaná.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu dáme do dobré vymastenej hlbšej nádoby. Zakryjeme a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 minút. Potom to odokryjeme a ešte pečieme asi 20 minút na 200 °C . Teplotu a čas si prispôsobíme vlastnej rúre.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred koncom ešte potrieme vrch a necháme nech sa pripečie. Hotové môžeme jesť aj za horúca s pečenými zemiakmi, alebo kašou.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dostatočnom vychládnutí nakrájame na kocky a môžme jesť s chlebom a kyslou uhorkou. Je to sýte jedlo na toto ročne obdobie ako vyšité. Želám aj vám dobrú chuť.

    Fašiangovníky (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist