Domáca šunka z panenky fotorecept

rein - fotkarein, 23. januára 2017
Domáca šunka z panenky (fotorecept)
Foto: Rein

Už som robil z karé, pliecka, stehna , ale tejto sa žiadna nevyrovná.

8
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 75 °C

Suroviny

1 kg
2 KL
2 KL
1/2 KL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku odblaníme a približne 80 % nakrájame na kocky 1 cm x 1 cm.

    Domáca šunka z panenky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšok pomelieme na drobnej šajbe.

    Domáca šunka z panenky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko vhodíme do robota, kto má, a kto nie, musí ručne. Pridáme rýchlosoľ, cukor, mleté korenie a vodu.

    Domáca šunka z panenky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mne sa to dôkladne vymiešalo za päť minút. Po vymiešaní to natlačím do formy s originál sačkom. Ja to tlačim s drevenou habarkou po vrstvách. Na koniec to uzavriem a vložim do chladničky na dva dni.

    Domáca šunka z panenky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dvoch dňoch to dám variť na dve hodiny, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 stupňov.

    Domáca šunka z panenky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dvoch hodinách ju dáme schladiť do studenej vody a po vychladnutí môžeme jesť. Z panenky je určite drahšia, ale keď ju kúpim v akcii po 7 eur, nie je to až také strašné a zároveň viem, že je 100 percentná a hlane šťavnaťejšia, ako zo stehna. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekne sa podarila :-). Robievam, ale bez cukru a rýchlosoli. Dávam len obyčajnú soľ v množstve 2 % z hmotnosti mäsa. Tiež je dobrá :-) .
1x rein