Foto: Rein
Už som robil z karé, pliecka, stehna , ale tejto sa žiadna nevyrovná.
porcií
príprava
na 75 °C
Postup
-
1
Panenku odblaníme a približne 80 % nakrájame na kocky 1 cm x 1 cm.
-
2
Zvyšok pomelieme na drobnej šajbe.
-
3
Všetko vhodíme do robota, kto má, a kto nie, musí ručne. Pridáme rýchlosoľ, cukor, mleté korenie a vodu.
-
4
Mne sa to dôkladne vymiešalo za päť minút. Po vymiešaní to natlačím do formy s originál sačkom. Ja to tlačim s drevenou habarkou po vrstvách. Na koniec to uzavriem a vložim do chladničky na dva dni.
-
5
Po dvoch dňoch to dám variť na dve hodiny, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 stupňov.
-
6
Po dvoch hodinách ju dáme schladiť do studenej vody a po vychladnutí môžeme jesť. Z panenky je určite drahšia, ale keď ju kúpim v akcii po 7 eur, nie je to až také strašné a zároveň viem, že je 100 percentná a hlane šťavnaťejšia, ako zo stehna. Dobrú chuť!
Strojom,takú presnú ruku nemám.
Nikde som ešte nenatrafil na takúto šunku z panenky,ale je ozaj šťavnaťejšia a voňavejšia. Pri miešaní sa rýchlo zlepí do kopy. fakt stačilo len 5 minút a pri stehne aj 20 bolo málo.
myslím, že sa oplatí :-)
ak môžeš a neobťažujem, prosím, pošli link!
kuchynske-krajace.heureka.sk/bosch-mas-9101/#...
super stroj,keď nastavíš 1,1 mm, tak bude rezať stále rovnako,predtým som mal taký,že som ho musel držať s rukou,aby sa rezy nezväčšovali. Tento má svoje miesto a krája už 3 roky dennodenne od chleba cez salámu a pod.
veľmi pekne dakujem za pomoc :-)
Ak pomohlo,teší ma to.
Skús,je šťavnatejšia.
Ahoj. eta
konečne si naspäť rein :D
DIK