Pórovo-špenátový prívarok bez múky fotorecept

stephanus - bez fotkystephanus, 26. januára 2017
Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept)
Foto: Stephanus
2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
stačí za hrsť len pre chuť
1 ks
3 ks
 štipka
1/2 ČL
 (nemusí byť)
4 dcl




Postup

  1. 1

    V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridal som ako dochucovadlo klobasku z daniela (vegetariáni nemusia dať).

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhom hrnci som povaril nakrajany pór.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal stipku muškatoveho orechu (chuti wunderbar aj v zemiakovej kasi, rakusania to zboznuju).

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spenat som z mliekom rozmixoval ...

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pór tiez.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Úplne do hladka.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prilial som mliecny mix spenatu a nechal cele priviest ku varu.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cely mix sa potom prileje do vyvarenych zemiakov a necha sa kusok povarit spolu. Vôňa už hovori miesto slov, takze zle to urcite nebude. Hlavne bez muky a zdravo.

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nie je to privarok ako s mukou, ale ludia milujuci privarky a trapiaci sa dietou urcite ocenia. Zelam dobru chut!

Diskusia k receptu

kukulienka71
Síce nechápem to varenie všetkého zvlášť, ale je to iste chutné jedlo. Varím podobné prívarky v jednom hrnci a často bez múky, ak samotné suroviny dostatočne zahustia obsah.
kuchticka
Zrejme preto, lebo por sa musi povarit a spenat staci trosicku./ Ja ho niekedy oba sparim ked je mladucky, nevarim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia