Pórovo-špenátový prívarok bez múky fotorecept
Foto: Stephanus
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.
-
2
Pridal som ako dochucovadlo klobasku z daniela (vegetariáni nemusia dať).
-
3
V druhom hrnci som povaril nakrajany pór.
-
4
Pridal stipku muškatoveho orechu (chuti wunderbar aj v zemiakovej kasi, rakusania to zboznuju).
-
5
Spenat som z mliekom rozmixoval ...
-
6
Pór tiez.
-
7
Úplne do hladka.
-
8
Prilial som mliecny mix spenatu a nechal cele priviest ku varu.
-
9
Cely mix sa potom prileje do vyvarenych zemiakov a necha sa kusok povarit spolu. Vôňa už hovori miesto slov, takze zle to urcite nebude. Hlavne bez muky a zdravo.
-
10
Nie je to privarok ako s mukou, ale ludia milujuci privarky a trapiaci sa dietou urcite ocenia. Zelam dobru chut!
Diskusia k receptu