Terchovská hrudková polievka s údeným kolenom
Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 2. februára 2017
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 2. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vyškvariť slaninu, ktorú pokrájame na kocky. Po vyškvarení pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme, a nakoniec pridáme očistené a na menšie kusy rozkrájané zemiaky a údené koleno.
- 2
Všetko spolu zalejeme vodou alebo vývarom a do pripravenej polievky vložíme koreniny, najlepšie v čajovom sitku. Polievku privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky nezačnú rozpadávať.
- 3
Keď sú zemiaky hotové, vyberieme koleno, oberieme mäso od kosti a pokrájame ho na menšie kusy. Vyberieme sitko s koreninami, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a dochutíme soľou. Polievku podávame s kúskami údeného a posypeme nadrobeným hrudkovým syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zrejme má koleno už uvarené. ale tieto recepty nikdy nie sú veľmi detailné a väčšinou si polovicu vecí treba domyslieť. Ale však ktorý šéfkuchár si prezradí svoje knouhou :)? To by si všetci varili jeho špecialitky doma a on by mohol zavrieť.