Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
80 g |
|
15 g |
|
100 ml |
|
5 g |
|
480 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
160 ml |
|
800 ml |
|
160 g |
|
2 ks |
|
6 zrniek |
|
Krokety: | |
440 g |
|
250 ml |
|
250 g |
|
120 g |
|
10 g |
|
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Stehno prešpikujeme slaninou. V kastróle zohrejeme olej a opečieme mäso. Mäso vyberieme a opražíme zeleninu. Pridáme bobkový list, nové korenie, citrónovú šťavu, šípkový džem a podlejeme červeným vínom. Víno zredukujeme a dolejeme horúci vývar.
- 2
Mäso vložíme späť a dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme. Dochutíme soľou, cukrom a korením. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke. Pripravíme odpaľované cesto z vody, masti a múky: v kastróle privedieme do varu vodu s masťou, prisypeme múku, zmiernime teplotu a miešame, kým sa cesto nezačne odlepovať od dna kastróla. Cesto necháme trošku vychladnúť a po jednom zapracujeme vajcia a soľ. Pridáme nastrúhané zemiaky a polovičnú dávku mandlí. Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré následne obalíme v múke, vo vajciach a v mandľovej múke zmiešanej s lupienkami. Vyprážame v horúcom oleji dozlatista. Hotové krokety preložíme na papierové servítky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu