Foto: beata123
Opäť ďalší jednoduchý, zdravý a chutný recept :) Už v minulosti ho robili naše staré mamy, maminy a dnes sa tekvica opäť dostáva do Zobraziť celý popisOpäť ďalší jednoduchý, zdravý a chutný recept :) Už v minulosti ho robili naše staré mamy, maminy a dnes sa tekvica opäť dostáva do popredia vďaka svojmu všestrannému využitiu.
príprava
Postup
-
1
Najprv si tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Ja som mala už pripravenú v mrazničke, takže som ju len vybalila. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny.
- 2
Najprv si nadrobno nakrájame cibuľku a dáme na oleji popražiť. Následne pridáme tekvicu a chvíľu ju popražíme. Keď sa trochu osmahne, podleje trochou vody (ale len tak aby tekvica nebola úplne ponorená), osolíme a prikryjeme pokrievkou a dusíme.
- 3
Medzitým si pripravíme zátrepku. Zmiešame mlieko s múkou a metličkou poriadne rozmiešame. Pre zdravšiu verziu si prívarok môžme zahustiť rozmixovaným vareným zemiakom s mliekom. Keď je tekvica mäkká, zamiešame k nej zátrepku.
- 4
Na zriedenie dolejeme vodou alebo mliekom. Necháme prevariť, dochutíme a odstavíme.
- 5
K prívarku si zvyknem pripraviť ešte mäsko. Teraz som mala k dispozícii kuracie mäsko, ale je to na vás. Pokrájame ho na menšie kúsky, na oleji zľahka osmahneme a následne podlejeme vodou a osolené, okorenené (čierne korenie, sladká paprika) dusíme. Podávame s prívarkom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu