Tekvicový prívarok

beata123 - fotkabeata123, 25. januára 2017
Tekvicový prívarok
Foto: beata123

Opäť ďalší jednoduchý, zdravý a chutný recept :) Už v minulosti ho robili naše staré mamy, maminy a dnes sa tekvica opäť dostáva do Zobraziť celý popisOpäť ďalší jednoduchý, zdravý a chutný recept :) Už v minulosti ho robili naše staré mamy, maminy a dnes sa tekvica opäť dostáva do popredia vďaka svojmu všestrannému využitiu.

25 minút
príprava

Suroviny

1 ks
cca 250 ml
1 ks
 podľa potreby
 (alebo bravčové)
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Ja som mala už pripravenú v mrazničke, takže som ju len vybalila. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny.

  2. 2

    Najprv si nadrobno nakrájame cibuľku a dáme na oleji popražiť. Následne pridáme tekvicu a chvíľu ju popražíme. Keď sa trochu osmahne, podleje trochou vody (ale len tak aby tekvica nebola úplne ponorená), osolíme a prikryjeme pokrievkou a dusíme.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme zátrepku. Zmiešame mlieko s múkou a metličkou poriadne rozmiešame. Pre zdravšiu verziu si prívarok môžme zahustiť rozmixovaným vareným zemiakom s mliekom. Keď je tekvica mäkká, zamiešame k nej zátrepku.

  4. 4

    Na zriedenie dolejeme vodou alebo mliekom. Necháme prevariť, dochutíme a odstavíme.

  5. 5

    K prívarku si zvyknem pripraviť ešte mäsko. Teraz som mala k dispozícii kuracie mäsko, ale je to na vás. Pokrájame ho na menšie kúsky, na oleji zľahka osmahneme a následne podlejeme vodou a osolené, okorenené (čierne korenie, sladká paprika) dusíme. Podávame s prívarkom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobne, rascu nedávam, ale k nej mäso na šťave musí byť. Ale prečo len mlieko? Ja prívarky a omáčky jedine so smotanou, niekedy si večer pred varením zmiešam kyslú so sladkou a nechám vonku, ona zhustne trochu, je lepšia ako len s mliekom.
uka424
Je tu množstvo podobných receptov na tekvicový prívarok, tento nepriniesol nič nové, bolo by dobré pred uverejnením preveriť vo vyhľadávači podobné recepty. Všetci to robíme podobne a každý to pozná.
evanaaa
@Uka424 , nemáš pravdu, prečo by niekto nemohol sem dať svoj recept, aj keď už taký tu je? Ani jeden nie je ten istý, každý je iný, a ak by aj nie, je tu veľmi veľa receptov na jednu tému, teda akože tých istých, či už ide o klasiku alebo recepty regionálne ale aj cudzokrajné, aspoň si nováčik ( ale aj ostatní) môže vybrať alebo vyskúšať iný postup s inými surovinami ako je ten jeho......prípadne porovnávať alebo aj poradiť.
mamatata2
Joj, tekvicový ľúbim, dobre si navarila. Mám tiež v mraziaku, ďakujem za pripomenutie. Ja používam smotanu na varenie, keď nemám, tak mlieko a pridám kúsok masla. A pridávam trochu kôpru, jedávame tiež s mäskom, alebo len so špekáčikom alebo volským okom.
beata123
Ja kôpor nemám veľmi rada, preto som ho nepridala. Ale viem, že veľa ľudí to tak miluje :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia