Recept som vymyslela pred pár rokmi ala čo chladnička dala. Chutné cestoviny do 10 minút, ktoré sú moje naj! Vhodné aj pre zaneprázdnených.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny - penne, farfalle alebo špagety hodíme do vriacej vody so soľou (bez oleja!). Varíme približne 8 minút, podľa typu cestovín. Jeden hrnček cestovín je na jednu osobu. Ja mám najradšej farfalle.
- 2
Plátky šalátovej uhorky si nakrájame nadrobno - bez šupy. (2 plátky na osobu.)
- 3
Sušené rajčiny v oleji si taktiež nakrájame nadrobno. (2 kúsky na 1 osobu.)
- 4
Tuniaka v olivovom či zeleninovom oleji vysypeme do misky a zmiešame s krájanými surovinami a na vrch položíme PLÁTOK MASLA, ktorý sa pod uvarenými cestovinami krásne rozpustí.
- 5
Na záver cestoviny zmiešané s celou zmesou posypeme strúhaným parmezánom alebo môžme použiť aj plátky. Prajem dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu