Falošná „treska“ s tvarohom

Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 31. januára 2017
Falošná „treska“ s tvarohom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

150 g očistený
50 g očistený
100 g očistená (žltá a oranžová)
1 ks menšia
1 PL nasekaná
150 g
2 PL
2 PL
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku očistenú zeleninu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a necháme odstáť 2 – 3 minúty.

  2. 2

    Potom do zeleniny pridáme tvaroh, majonézu, tatársku omáčku a posekanú vňať, všetko spolu premiešame a dochutíme.

  3. 3

    Každú porciu ozdobíme uvareným prepeličím vajíčkom a opečenou bagetou, ktorú môžeme pripraviť ako hrianku nasucho alebo na panvici s použitím masla.

Diskusia k receptu

adjunkt
...predpokladám, že tvaroh sa pridáva v druhom kroku...akosi vypadol...ale vyzerá to chutne...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto je veľmi starý recept, robila som ho deťom ešte pred 30 rokmi.
2x haji a radost
haji
@Dr (31.1.2017 14:22)
Dělám také, méně složitě, ale je to moc fajn pohoštění - rychlé, zeleninové, chutné a není v něm maso, bo někdy se vloudí vegetarián na návštěvu, člověk ani neví.
1x sladdy
evanaaa
Neviem, prečo "falošná treska", stačilo by niečo ako Zdravá zeleninová pochúťka či nátierka, iste dobrá, ale ak chcem doma tresku, spravím si z ryby.....ale ináč sa mi recept páči.
1x mirop
emkaka
@Evanaaa (31.1.2017 19:00)

pretože sa to už niekoľko desaťročí volá falošná treska... prečo meniť názov starého, známeho jedla???
evanaaa
@Emkaka , možnože je to tým, že ja som tento recept nepoznala aj napriek tomu, že je známy niekoľko desaťročí, neviem, prečo.......inak, raz som šalát z tresky robila, ale použila som k tomu tresku - rybu (podľa receptu odtiaľto.....).
1x mirop
katka78
Tiež to poznám pod týmto názvom. Jedli sme to ako deti, aj klasickú tresku, aj túto falošnú. Mám trošku iný recept, ale je to chuťovo výborná "nátierka/šalát".
sladdy
aj ja ju robím, len namiesto perržlenu dávam kyslú uhorku najemno nastrúhanú a bez vajíčka