
Diabolská roštenka
Mäsko očistíme, narežeme na rezne, naklepeme. V miske zmiešame všetky horeuvedené suroviny okrem majoránky...

Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!

Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...

Poľovnícke roštenky
Málokedy robím hovädzie mäso, ale tento recept je celkom jednoduchý a chutný...

Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

Morka s gaštanovou plnkou
Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme...

Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...

Moriak plnený mäsom a šampiňónmi
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej...

Pečený moriak s mandľovou plnkou
Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme ho do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané...

Plnené morčacie prsia
Morčacie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme kompótovými marhuľami a plátkom kivi...

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Cestoviny so špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...

Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte...

Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na panvici a asi 15 minút dopekáme...

Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...

Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...

Chalupárske kurča
Marináda: Do oleja pridáme kečup, rozšľaháme, pridáme ostatné prísady a všetko dobre premiešame

Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...

Bravčové srdce na paprike
Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku a umyté pokrájané srdce, osolíme, podlejeme vodou...