Vyprážaný karfiol

luckapekarka - fotkaluckapekarka, 11. apríla 2010

Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol si uvaríme vo vode. Ochladnutý rozdelíme na ružičky. Obalíme v hladkej múke. Pripravíme si vajíčka, rozšľaháme ich so štipkou soli, 1 lyžicou hladkej múky a troškou mlieka. Karfiol potom balíme vo vajíčkach a v strúhanke. Potom vyprážame na rozohriatom oleji.

  2. 2

    Podávame s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninou.

Diskusia k receptu

kimlo
Karfiol a vyprážaný syr sú moje najobľúbenejšie jedlá. Samozrejme s tatarkou a kopcom zeleniovej oblohy...
verka1
Ano, to sú super jedlá, neviem sa ich dojesť, hlavne karfiolu. A mám jeden nápad, ktorý určite pomôže. Nebavilo ma naháňať karfiolové ružičky vajcom po tanieri, tak som vajíčka rozbila do širšej šálky a už len namáčala a potom šup do strúhanky a do omastku. Vyskúšajte, osvedčené.
evanaaa
Vyprážaný karfiol máme radi,ale musím si dávať pozor,aby sa dlho nevaril,lebo potom sa rozpadáva a zle sa obaľuje.Ale chutí výborne,auj keď poznám ľudí,ktorí ho nemajú radi.Tým sa čudujem.
gittka
ja som raz stretla jedného kuchára a ten mi hovoril,že varit karfiol je blbost.že ani mäso nevaríme ked ho ideme vysmážat.odvtedy ho vysmážam surový,musí sa pomaly a trvá to dlhšie,ale chut stojí za to.:-)))
babidka
Lucka , si sikovna ! ...s karfiolom sa dost tazko pracuje a ty si to naozaj zvladla na jednicku .
@gittka ja tiez karfiol nepredvaram vo vode , ale ho na kratko dam varit do pary v mikrovlnke . rozobraty ho dam do plastovej krabicky s par lyzicami vody a zapnem na 2 min. na plny vykon .potom ho obalujem . jeden cas som ho obalovala aj surovy ale manzelovi takto velmi nechutil :-)
alab
len skoda, ze v tej mikrovlnke sa znicia vsetky vitaminy a navyse z tukov budu karcinogenne latky.
milina
Ja karfiol nikdy nevarím, surový ho umyjem,mierne osolim a obalím v trojobale. Vyprážam pomaly pri miernejšom plameni, zakrytý pred koncom odokryjem. Takto si karfiol udrží všetky vitamíny, chutí výborne a je mäkučký.
tinca
Ja ho na pár minút naparím na sítku,kde naparujem knedľu, ale ja pridám trošku zdravší recept na karfiol a chutí výborne. Lucka si šikovná, len skúšaj aj ďalej.
luckapekarka
Maminka ma to tak naučila tak to tak robievame.Určite ho vyskúšame aj surový. Ďákujeme za nápad.
marlen
gittka, máš pravdu, naozaj sa chuť nedá porovnať. vypražiť nevarený karfiol je však naozaj veľké umenie. ešte treba počkať na ten jarný, náš, lebo v súčasnosti predávaný môže byť aj nahorklý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia