Foto: luckapekarka
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol si uvaríme vo vode. Ochladnutý rozdelíme na ružičky. Obalíme v hladkej múke. Pripravíme si vajíčka, rozšľaháme ich so štipkou soli, 1 lyžicou hladkej múky a troškou mlieka. Karfiol potom balíme vo vajíčkach a v strúhanke. Potom vyprážame na rozohriatom oleji.
- 2
Podávame s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@gittka ja tiez karfiol nepredvaram vo vode , ale ho na kratko dam varit do pary v mikrovlnke . rozobraty ho dam do plastovej krabicky s par lyzicami vody a zapnem na 2 min. na plny vykon .potom ho obalujem . jeden cas som ho obalovala aj surovy ale manzelovi takto velmi nechutil :-)