Údené s kyslou kapustou

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 11. apríla 2010

Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli do mrazáku pekný kúsok, že ho použijeme inokedy. A to inokedy nastalo hneď dnes, keď som si spomenula na recept z "Dobrého jedla". Ukuchtila som a ponúkam ho aj vám

Suroviny

1 kg
kapusta:
500  g
1  ks
1 ks
1  ks
zemiakové cesto:
500  g
1  ks
2  strúčik
100 g
2  PL
zálievka:
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlak, chvíľku ohrejeme, pridáme kapustu (našu som musela premyť, lebo je tak "božsky kvašna", že mi sama robí plastiku ksichtu, keď si ju dám priamo zo suda:)))))), zamiešame . Do kelímku z kyslou smotanou prilejeme trošku vody, premiešame a vlejeme do kapusty, krátko povaríme.

  2. 2

    Zemiaky obielime, nastrúhame na veľkých slzičkách (nahrubo) pridáme vajce, rascu, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, postrúhaný syr, múku a premiešame

  3. 3

    Mäsko nakrájame na plátky, v pôvodnom recepte je údené nevarené, ja som dnes robila z vareného

  4. 4

    Zálievka: do kelímka s kyslou smotanou prilejeme vodu, pridáme mletú papriku, soľ a vymiešame

  5. 5

    Zapekaciu misu jemne poolejujeme, postrúhankujeme, rozložíme kapustu, na to mäsko, prikryjeme zemiakovou masou a zalejeme zálievkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 200´C a zapekáme, kým nieje povrch pekne červený

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka za nápad - aj mne zostal kúsok - takže už viem čo s ním.
bambulka51
No vieščo,Ty si to zase tak originálne opísala,že som slintala ako pavlovov pes,niekde som počula ,že sa dá stlstnúť aj prehltaním slín.....máš ma na svedomí...........ja môžem sudovú kapustu na všetky spôsoby.............díky za super recept!!!
torticka
jezibabka, veď ja už som začala držať dietu a Ty napíšeš takúto mňamku.
ampara
Trochu to pripomína koložvársku kapustu,iba namiesto ryže je to zemiakové cesto. Ale určite je to výborné ,vyskúšam.
hanach
Vždy keď dám vyvariť údené do fazuľovej alebo kapustovej polievky tak ho podávam potom takto ako autor. Je to úžasne dobré až na tie cukry už v neskoršom veku - potom porýľujem celú záhradu aby som spálila cukry. Ale stojí to za to. Je to vau.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha