Foto: babidka
Doma nám ich robievala mama a volala ich gombovce .Ale ja som to ako dieťa skomolila a tak to volám odvtedy " bandurkové gombičky" Zobraziť celý popisDoma nám ich robievala mama a volala ich gombovce .Ale ja som to ako dieťa skomolila a tak to volám odvtedy " bandurkové gombičky" .
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky / surové aj uvarené/ošúpeme a postrúhame na strúhadle na slzičky/na tie menšie/. Kľudne môžete použiť aj zvyšky zemiakovej kaše z predchádzajúceho dňa :-) Pridáme preosiatu múku , vajíčko , štipku soli a urobíme cesto . Keď sa vám zdá veľmi riedke , prisypte trošku múky. Má byť trošku hustejšie ako na halušky.
- 2
Z cesta odoberieme kúsok asi vo veľkosti vlašského orecha , urobíme guľku a v strede ju stlačíme až dostane tvar väčšieho gombíka . Uvaríme vo vode - keď gombíky vyplávajú hore , ešte ich povaríme 2-3 minúty. Scedené ich opláchneme v studenej vode a pomastíme prepraženou slaninkou , škvarkami , popraženou cibuľkou alebo iba maslom , môžeme poliať kyslou smotanou .... Ja ich mám rada so slaninkou a pažítkou , alebo iba tak poliate s roztopeným maslom .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu