Strapačky s kyslou kapustou fotorecept

jerica - fotkajerica, 12. apríla 2010
Strapačky s kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: jerica

Síce je to skôr zimné jedlo , ale mala som takú chuť na strapačky , nedalo mi , aby som neskočila na centrálne, kúpiť kyslú kapustu , ktorú máme radi na akýkoľvek spôsob.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si všetko, aby mi to išlo ako po masle, vodu do väčšieho hrnca, zemiaky, múku, soľ, haluškovač, sito na vyberanie halušiek, kastról na hotové halušky, pokrájanú na kocky údenú slaninu,masť, pokrájanú kyslú kapustu.

  2. 2

    Očistené zemiaky, mala som 5 veľkých ks, postrúhame na strúhadle, niekto dáva do mixéra, ja dávam prednosť strúhaniu.

  3. 3

    Pridala som na to množstvo zemiakov hladkú múku cc.45 dg (450g), soľ, dobre premiesiť, masa nemá byť ani riedka, ale ani veľmi hustá.

  4. 4

    Zatiaľ voda zovrela, hneď som hádzala cez haluškovač, niekedy som halušky robievala klasicky na doštičke. Halušky povarím cca pol minúty, vyberiem (neoplachujem!!) dám do kastróla s trochou masti.
    >

  5. 5

    Na halušky dám surovú pokrájanú kyslú kapustu, a to všetko zalejem horúcou usmaženou na masti, údenú slaninku, potom všetko dobre premiešam, môžeme hneď podávať. Takto robievam aj halušky s bryndzou, na halušky dám bryndzu, zalejem usmaženú slaninku s masťou, premiešam.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jój, tak toto jedlo milujem:) Minulý víkend sme išli do Žiliny, stavili sme sa na obed v Terchovej v jednej novej reštaurácii - krásny interiér, a mali kapustové, tak som si natešená objednala. Priniesli plnú misu - ale už keď somich zbadala, vedela som, že to "nie je ono"....a aj tak bolo.Tvrdé, okolo zemiakov ani len nešli, kapusta tvrdá, priveľa rasce...no tak som si nepochutila. Ale tieto na obrázku vyzerajú fantasticky:))!
1x jerica