Špíz Carbonata

sjuz - fotkasjuz, 10. apríla 2010
Špíz Carbonata
Foto: sjuz

Minule robil Talian v TV, tak som dostala chuť.... :))

15 minút
príprava

Suroviny

15  plátkov
Omáčka:
1
1  čl
2  PL
1/2  dcl




Postup

  1. 1

    Bôčik nakrájame na tenké plátočky. Napichneme na špajle, a na sucho orestujeme na panvici, alebo na grile. Počas restovania osolíme a okoreníme. Mierne.

  2. 2

    Kým sa bôčik restuje, môžeme si na teflónovej panvici nachystať omáčku: Nasypeme cukor, škoricu, necháme 2-3 min. ohriať, pridáme šťavu z citróna a pomarančový džús. Za občasného miešania necháme zhustnúť na omáčku.

  3. 3

    Viem, aj mne sa to zdalo spočiatku zvláštne - kombinácia sladko-kyslej omáčky a mäso... Ale môžem povedať, že je to vynikajúce! A k tomu dobré vínko....:)

Diskusia k receptu

frezia68
Podobným jedlám sa musíme vyhýbať,ale určite by mi to chutilo prá-ve aj v takej kombinácii :-))
hanina
Vďaka. Ja také kombinácie zbožňujem - bôčik však nie. Skúsim niekedy tú omáčku s kuracinkou. Uvidím " čo to povie."
sjuz
frezia - aj ja som bola prekvapená, aké je to výborné...:)
hanina - myslím, že keby sa tá kuracinka ešte ugrilovala na ohníku, bude to super.
kimlo - tak vínko....no - to si vyberáme :) Pijeme len slovenskú produkciu - myslím si, že máme skvelé vína. V piatok sme si zaobstarali 2 fľašky Cabernet sauv. rose - Mrva Stanko - teraz sa stal v Paríži absolútnym víťazom v kategórii ružových vín :
 www.vino-obchod.sk/sk/slovenske-vino/vino-mrva-stanko/samp...

Škoda len, že sa nedalo viac fliaš....ale zasa, na druhej strane môžeme byť radi, že vôbec nejaké máme:))
bozulka
Keď je bôčik výberový,nie je to zlé a to vínko @sjuz je tiež výberové !!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia