Karfiol bez vyprážania

tinca - fotkatinca, 12. apríla 2010

Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší zdravý a dobrý recept. Moja maminka iný nejedla Zobraziť celý popisUž som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší zdravý a dobrý recept. Moja maminka iný nejedla a toto je jej recept. Veľmi jednoduchý a chutný.

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
dľa chuti
15-2O dkg
dľa uváženia




Postup

  1. 1

    V slanej vode si uvaríme úplne do mäkka celý karfiol. Potom ho rozoberieme na ružičky. Medzitým si opražíme na masle strúhanku do ružova za stáleho miešania, aby neprihorela.

  2. 2

    Karfiol rozoberieme na ružičky, posypeme upraženou strúhankou a ešte polejeme nakoniec na tanieri maslom najlepšie prepusteným.

  3. 3

    Podávame s novými zemiačikmi s petržlenovou vňaťkou, alebo je dobrý aj so zemiakovou fučkou. K tomu dobrý miešaný zeleninový šalátik. RADA NAVYŠE: No a kto neodolá môže si prilepšiť aj kopčekom tatarky.

Diskusia k receptu

hanina
Aj my ho len tak pripravujeme. Je to podľa mňa aj rýchlejšie.
slnieckosom
Ďakujem, priam som nedávno vyskúšala kuracie stehná, iste skúsim aj toto, lebo karfiol veľmi ľúbim.. :-)))
frezia68
Aj ja ho robím podobne a pridávam mrkvu (vitamím E ),aj pre oči krajšie,aj nám chutí.
marca
ja to tiež tak robim, je to rychle a dobre
marlen
takýto spôsob varenia je z poľska. oni to oblievajú kyslou smotanou, nie tatarkou.
tinca
Ďakujem všetkým za uznanie, ale to je recept mojej maminky. Nehovorím, že nemám rada aj vyprážaný, ale je s tým viac babračky no a tento je zdravší. Tá tatarka pre mňa nemusí byť, skôr k vyprážanému.
sovka62
Aj ja mám radšej vyprážaný, ale odrádza ma babračka s obaľovaním. Takže takto ho robievam na striedačku so zapekaným v syrovom bešameli. Vyprážaný mávame tak raz za dva roky.
brigita
Ja karfiol moc nemusím ale na takýto si pämatám z domu. Radšej mám brokolicu,ktorú pripravujem ako karfiol, vysmážam alebo zapekám v syrovom cestíčku. Sovka62, prečo sa babreš z obalovaním? nemáš doma tri mysky z vrchnákom, napríklad také čo dávaš zamrazovať potraviny? Do jednej si daj múku , do druhej vajcia a do tretej strúhanku. Daj si karfiol do nádoby dobre zatvor a pohrkaj /jemne/ ,prelož do druhej a nakoniec do tretej a môžeš vysmážať a budeš to mať bleskovo hotové a aj ruky čisté. Môžeš tak obaľovať všetko.
marlen
brigita, vdaka za skvelú technológiu čistých rúk
bambulka51
Dostala som chuť na karfiol ,dnes ho musím vyskúšať.Ako ,ešte uvidím.Tiež som ho dosť často len klasicky v trojobale vysmážala alebo len varený podávala.Tinca,páči sa mi ten Tvoj recept,vyskúšam ho...zeleninku treba jesť!:)
tinca
Sovka, ak aj nemáš nádobky, stačia mikroténové sáčky, ktoré naplníš príslušnou obaľ.surovinou, dobre potrasieš a je to hotové raz-dva.
mariaklara
tinka, ja sa snažím zdravo stravovať, preto budem rada, ak máš ešte nejaký zdravší recept, nezabudni na mňa. Teraz po týchto ťažkých dňoch si znovu niečo podobné urobím. Želám ti všetko, len to najlepšie!
tinca
@mariaklara ja som pridala viac receptov bez vyprážania napr. aj kura bez vyprážania,syr bez vyprážania, len si to vyhľadaj pod mojim nickom. A ďakujem za uznanie, pekný zvyšok sviatkovželá Tinca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia