Sójové soté s lokšami

dandy51 - fotkadandy51, 11. apríla 2010
Sójové soté s lokšami
Foto: dandy51

Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša,pridajte do nej jedno vajce,hladkú a polohrubú múku tak,aby sa vypracovalo cesto a pripravíte chutné zemiakové lokše,ktoré Zobraziť celý popisAk vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša,pridajte do nej jedno vajce,hladkú a polohrubú múku tak,aby sa vypracovalo cesto a pripravíte chutné zemiakové lokše,ktoré sú vynikajúcou prílohou aj k tomuto soté.

4
porcie
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-8 ks
200 g
1 ks
1 KL
1 kocka
1 balíček
8 dcl
1 PL
1-2 sáčky




Postup

  1. 1

    Uvaríme sójové rezance v slanej vode,necháme vychladnúť a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.

  2. 2

    Na oleji opražíme na kocky pokrájanú cibuľu,pridáme červenú papriku,mrazenú zeleninu,korenie,kocku bujónu,soľ,bylinkové korenie,uvarené sójové rezance a zalejeme vodou (6 dcl).Necháme variť cca 20 minút,kým nám zelenina zmäkne.Potom soté zahustíme hl.múkou,ktorú si rozmiešame v 2 dcl vody a povaríme.

  3. 3

    Podávame s ryžou a zemiakovými lokšami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - raz vyskúšam. A isto bude fajn.
bozulka
Vďaka za nápad,nenapadlo ma,že lokšov môže byť aj menej než 3O,keď mi ostala kaša ja som robievala vdolečky a tie sme zjedli hneď než som niečo k tomu vymyslela.
tinca
Tak dandy toto je jedlo na moju diagnózu, ukladám. Ja občas robím zo sójového jedlá, ale skús tie kocky najprv namarinovať. Z 1/2 kocky zeleninový bujón /horúci/, tam pridám rôzne koreniny, čo ma napadne, nechám cca + hod. marinovať, no a potom už tvoj postup.
kaixi
vyzerááááá to skveléé a aj musí byť. Ďakujem
kaixi
aj bolo - výýýborne, hoci bez lokší




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia