Foto: zabiatko66
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku vody alebo oleja. Sójovú drť namočíme do horúcej vody do ktorej sme dali masox a sójovú omáčku. Pokiaľ sa nám drť močí udusme si cibuľku na oleji, ktorú sme si na jemno pokrájali. Potom do nej vložime drť, ktorú sme precedili. A 2 minutky spolu podusíme. Do vymastenej misy dáme vrstvu kapusty, vrstvu šosovice, sojovú drť s cibuľkou, potom zase kapustu a ukončíme vrstvy šošovicou. Do kyslej smotany a jogurtu zamiešame nastrúhaný syr a touto zmesou potrieme povrch. Dáme zapiecť na 20-25 min.
Je to naozaj super pochúťka je to podobné ako koložvárska kapusta.
Chutí to super a myslím, že je to ešte lepšie, keď sa to druhý krát prihrieva. Vtedy cítiť chuť všetkých ingrediencií.
Varila som to v sobotu, tak som to hneď aj odfotila.
pre laktózových alergkov som to robieval ako ryžovošošovicové guľy, spustené do kaúusty.
Ďakujem