Bravčová pečeň na šťave

janadelfi - fotkajanadelfi, 10. apríla 2010
Bravčová pečeň na šťave
Foto: janadelfi

Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento Zobraziť celý popisDoma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento recept a udomácnil sa. Ako rýchly obed je to fajn jedlo. Môže sa použiť pečeň kuracia, jahňacia aj bravčová.

30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
štipka
troška
troška
troška
troška
trošla
troška
troška
2-3 PL
1-3 strúčiky
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pečeň podľa toho akú máte radi nakrájame na rezančeky a dáme do misky. Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť. Medzitým si nakrájame cibuľu buď na rezančeky, alebo na kúsky. Dáme do hlbšej panvice trochu oleja, vložíme cibuľu a orestujeme, prihodíme rozpučený, alebo nakrájaný cesnak, pridáme "len" štipku soli a čierne mleté korenie.

  2. 2

    Do panvice pridáme odstátu pečeň a restujeme približne 5 min. pridáme horčicu - dobre premiešame a zalejeme približne 1/2 l horúcej vody z rýchlovarnej kanvice. Nemusíme dusiť priveľmi dlho približne po 5 min. pripravíme solamyl na zahustenie asi 2 ČL solamylu rozmiešame v trošku studenej vody a vlejeme do panvice a zahustíme. Necháme prejsť varom a pridáme trošku rozdrvenej majoránky.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme dať zemiaky uvarené na slano s rascou, alebo dusenú ryžu.

Diskusia k receptu

braxi
najčastejšie robím hovädziu, lebo je najmäkšia...
zdezda
ja dokonca pečeň aj nasolím a posypem trochou čierneho korenia a tak nechám v chlade asi pol hodiny, ona pekne nabobtná, je ochutená a vôbec nestvrdne vyskúšajte:)))
sovka62
Zdezda, už som počula, že sa môže vopred nasoliť, nechať postáť a nestvrdne, ale hovorila mi to skoro osemdesiatročná pani, tak som jej akosi neverila (nech mi prepáči). Tak to teraz určite vyskúšam.
cinkla
Podla mna je tam tych ingrediencii privela - aj sojovka, aj maggy aj horcica -... to nie je moja parketa. Mam rada tiez restovanu pecen, ale jednoduchsie upravovanu, aby sa tam zachovala jej povodna vona a chut. Takze : pokrajanu na rezenceky ju orestujem na cibulke- len kratko, kym pekne zbelie, potom ju osolim, dam trosku pretlaceneho cesnaku , poprasim tmavou mukou, zalejem troskou vody, prevarim a rozmrvim susenu majoranku ,zamiesam, necham par minut odstat - hotovo. Ale : " proti gustu ziaden disputat ", vsetko möze byt ,vlastne ,fajn.
cinkla
Ale z tej vopred nasolej pecene som prekvapena, takze to tiez vyskusam. Vdaka "zdezda "
bozulka
Jak som letitá tiež to počujem prvý krát,ale vyskúšam.Robievam tiež radšej hovädziu alebo potom hydinové.Keď sa hov.odblaní je výborná lepšia než bravčová,aspoň pre mňa.
janadelfi
Milá @cinkla , je tam toho viacej, ale nič sa nestane ak niečo vynecháš. Keď robím jahňaciu pečeň dávam všetko..... jahňacia pečeň má inú arómu. Múkou nezaprašujem, lebo mi múka nerobí dobre - páli ma záha. Bravčová mi zostala po tom, čo sme robili pašteku do pohárov, inak kupujem kuraciu a jahňaciu mám vlastnú. Inak som do predu nikdy pečeň nesolila, namiesto soli som začala používať hore uvedné ingrediencie...... :-)
jody
S nasolením vopred mám skúsenosti, hoci trochu inak. Pečeň namočím do studenej vody a tú poriadne osolím. Vyťahuje horkosť z pečienky, niekto to nemá rád, robím to len pri hovädzej a bravčovej, kuracie netreba. A potom to už vlastne nesolím, lebo je to slané.
stevw
Jani,skús túto variantu- cibuľku peper,pečeň,zaliať vodou,bobkový list,zo dve kyslé uhorky nakrájané nadrobno,hovadzí bujón a napokon zahustiť.
satin22

Jani, naposledy som takto robil kuraciu pečeň s ryžou....Mňam.....
Zahustil hotovou jíškou svetlou .....
janadelfi
@satin22 mám doma jíšku svetlú aj tmavú, ale málo ju používam - svetlú som ešte ani neotvorila - nabudúce vyskúšam. Ďakujem.
vandrak
"Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť." Fuj a hanba !!!
arasidka
Fakt, ty kurátenko tulácke... fakt sa môžeš hanbiť.
FUJ - sa nehovorí pri jedle, FUJ sa robí do inej misy a potom sa to spláchne.
Pozri sa, ak máš problémy primerané k tvojmu veku, zavandroval si do zlej lokality, nájdi si nejaké iné fórum, a tam môžeš perliť jedna radosť. Nájdeš si tam aj rovnocenných spoludebatníkov a môžete si to tam rozdať naplno.

1x ubka
arasidka
no a teraz k receptu.
Zajtra robím restovanú pečeň na cibuľke. Je fakt, že mnoho detí nemá v obľube toto jedlo ani len na šťave, pre chuť a arómu pečene. Preto sa niektorí snažia arómu vylepšiť ingredienciami, a možno im to tak chutí. Preto napíšem i ja recept na pečienku, ktorú si "vymyslela" moja mama ešte v čase, keď sme aj my hovorili na to, čo nám nechutilo FUJ. Ale mamka nás rýchlo od toho odnaučila. Stačilo povedať FUJ len raz, bez slova nám vzala tanier od huby a povedala:"Nepáči sa ti, nikto ťa nenúti aby si to zjedla, keď vyhladneš, dostaneš to k večeri".
libina
vandrák na svojej vandrovke zablúdil do nesprávnej destinácie :-)
jegor
dakujem za recept urcite vyskusam ---vandrakovi odkazujem varechu pozeraju aj kuchari aj varia podla nej ked sa mu to nepaci nemusi tu byt
evanaaa
Vandrák, keď už takto pokúšaš a kritizuješ, ukáž teda, ako sa správne v arí, pečie, pridaj pár receptov s fotoostupmi, potomuvidíme, či si povolaný tu viesť takéto reči. Alebo to tak aj mame doma všetko " zopsuješ" čo ti uvarí?
Arašidka, ty si to fakt pekne za nás vyjadrila tomu " vandráčkovi", čo ešte veľa o živote asi nevie, len kritizuje staršie panie.
vandrak
Použil som silnejšie slová, ale určite tu nejdem nikoho urážať.

Pečienka s horčicou, Worchesterom, nejakým maggy, Sójovou omáčkou a zabustené solamilom.. je to zabiják čo vás buď preženie, alebo sa z toho nevyseriete týždeň. A dávať to jesť vlastným deťom..

evanaaa: "Vandrák ešte veľa o živote nevie" - nie je podľa mňa argument na zlý recept. A moju mamu prosím ťa nechaj napokoji.

jegor: Tým si chcel povedať, že kuchár = človek čo vie dobre variť? :)))
katkazolo
Super recept, môj manžel nikdy nezjedol pečeň,až kým som neuvarila takto. :-) ďakujem pekne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia