Foto: martina34
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer si namočíme deň vopred do väčšieho množstva vody. Na druhý deň ho varíme v neosolenej vode do mäkka asi 45 minút. Uvarený cícer scedíme cez sitko.
- 2
Do hrnca si dáme variť premytú ryžu a jačmenné krúpy. Pridáme asi 1/2 čl soli. Uvarenú zmes necháme ochladnúť.
- 3
Do panvice si dáme olej, na drobno nakrájanú cibuľku a popražíme, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou.
- 4
Uvarený cícer si pretlačíme pučidlom na zemiaky.
- 5
Zmiešame spolu pučený cícer, ryžu s krúpami a cibuľku s koreninami. Dobre premiešame a ak je treba dochutíme ešte soľou alebo korením. Ak je zmes priveľmi hustá, pridáme trochu vývaru, čo nám ostal po uvarení cíceru.
- 6
Pripravíme si fresh fóliu na potraviny a lyžicou poukladáme zmes na fóliu. Vytvarujeme do tvaru valca a kraje stočíme ako salónku. Uložíme do chladničky, aby jaterničky trochu stuhli.
- 7
Hotovo!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kuchti čka, keby že pridáš cesnak, tak to je potom už na klobáskový spôsob, do huriek cesnak nejde, niekto možno môže nové korenie, ale ja ho nemusím, a údená príchuť to tiež radšej do klobások :-)
To budú šmakovky pre moju nevestu,ona takéto môže.Mám špeciálne oddelenia v mojej kucharke mimo varechu-@martinka ,@egre ška,@michsamant a zatial@2010 ,neskoro som prišla na toto delenie a nemám čas poprehadzovať recepty,ale nové už zakladám správne.
To áno, inšpirujem sa aj v knihách od Bukovského, aj keď on delenú stravu nepreferuje, skôr zavrhuje mlieko, mliečne výrobky a mäso, čo ja používam a bez mäsa si život neviem predstaviť. Takže bielkovinové dni mám najradšej :-) Postupom času som prišla k záveru, že do obeda je dobré jesť sacharidové jedlá a v poobedňajších hodinách už len bielkoviny, sú ľahšie stráviteľné. A aj sa lepšie cítim, keď večer už nejem sacharidy.