Kuracie prsia s čučoriedkovou omáčkou

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 13. apríla 2010

Čučoriedky stále odkladám na zvláštnu príležitosť, ale včera sme otvorili pohárik a nedojedli sme. Tak som dnes zužitkovala:)

Suroviny

1 kg
marináda:
1,5 dcl
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
Omáčka:
1 ks
0.5  KL
 štipku
1 PL
3  PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme priečne na tenšie rezne a naložíme do marinády. Necháme postáť aspoň 0.5hod.

  2. 2

    Marináda - všetko zmiešame v miske, pridáme kuracie rezne a rukou (to je najlepšia vareška) premiešame.

  3. 3

    Namarinované rezne prudko opečieme na panvici (olej nedávame, lebo je v marináde), uložíme do zapekacej misy, polejeme zvyškom marinády a dáme do rúry, vyhriatej na 250´C a zapečieme do červena.

  4. 4

    Do výpeku nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme vegetu, korenie, cukor, čučoriedky, šťavu z citróna a necháme prejsť varom (asi 5min).

  5. 5

    Podávame s hranolkami a ryžou

  6. 6

    Pre @michsamant , použila som korenie "kura gril", zloženie : paprika,čierne korenie, cesnak, rasca, horčica, ďumbier, petržlen, ochucovadlo: jedlá soľ(max. 55%), Glutaman sodný E621.(odpísala som tak, ako bolo na obale. :)

Diskusia k receptu

hanina
Ja som uverejnila kuracie prsia plnené čučoriedkami a Ty zas máš dobrý nápad s tým čo robiť, keď nejaké čučoriedky zostanú - vďaka.
jezibabka1
@cistinka mám rada takéto kombinácie a toto som jedla v reštike, kde som brigádovala, takže som " odkukala" od kuchára, ale on to robil z morčacieho a mäsko robil len na panvici (mne to chutí viac takto:))))
sracz
Hát sia, te egy boszorkány! Kontrolka mi signalizuje, že to bude superextrafasaprudko jedlé! Iba mi akosi neide do mozgových závitov, že ste nedojedli otvorenú fľašu čučoriedok. Tak toto u nás nehrozí; vidieť, že do svojej kuchyne a komory s NZ (Nedotknuteľnými Zásobami) nevpúšťaš čvorgľov, jazerné levíčatá a inú drobnú háveď = vyspovedaj Bábiku Angeliku). Určite, na betón, zrealizujem a dám vedieť, čo už teraz s istotou viem, že nič neostane!
sbohemrozume
Boruvkovou nouzí netrpíme, předevčírem jsme krmili naše dvojičky - 7 měsíců - boruvkovou zavařeninou. nemám noc prot modré, ale celý byt...
marlen
o.k. len nechápem používanie hotových koreniacich zmesí, 5O percent soli a ten glutamát - hrôza. navyše, tá cena
jezibabka1
@sracz sia, niekto ten kompót otvoril (nikto sa nepriznal:)))), ale ja som to hneď zistila:))))), tak som ho skonfiškovala a použila:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia