Špenátové batôžky s hovädzím mäsom

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 12. apríla 2010
Špenátové batôžky s hovädzím mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
100 g
200 g
50 g
5 g
20 g
10 g
2 g
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso pokrájame na kocky a na cibuľke ho podusíme. Do mäkkého a uduseného hovädzieho mäsa pridáme listový špenát, na drobno pokrájané olivy, kôpor, cesnak, soľ a spolu krátko podusíme, ale neprikrývame, aby sa voda z hmoty odparila.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce a ktoré naplníme masou. Urobíme batôžky, ktoré zviažeme pažítkou. Potrieme ich žĺtkom a 30 minút pečieme v rúre pri teplote 180 o C.

  3. 3

    NÁŠ TIP: K batôžkom, plneným hovädzím mäsom a špenátom sa výborne hodí červené víno. Môžete vyskúšať napríklad alibernet.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia