Špenátové batôžky s hovädzím mäsom
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 12. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 12. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hovädzie mäso pokrájame na kocky a na cibuľke ho podusíme. Do mäkkého a uduseného hovädzieho mäsa pridáme listový špenát, na drobno pokrájané olivy, kôpor, cesnak, soľ a spolu krátko podusíme, ale neprikrývame, aby sa voda z hmoty odparila.
- 2
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce a ktoré naplníme masou. Urobíme batôžky, ktoré zviažeme pažítkou. Potrieme ich žĺtkom a 30 minút pečieme v rúre pri teplote 180 o C.
- 3
NÁŠ TIP: K batôžkom, plneným hovädzím mäsom a špenátom sa výborne hodí červené víno. Môžete vyskúšať napríklad alibernet.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu