Segedínsky guláš z rýb

branob - fotkabranob, 12. apríla 2010

V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento recept som zatiaľ nevidel na stránkach " Varechy". Obľúbili sme si ho pre jednoduchú prípravu a ňamkovú likvidáciu. Jedlo sa môže použiť aj v diabetickej diéte.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 lyžice
500 g
125 g
1 kocka
500 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu a rajčinový pretlak, kocku masoxu a trochu vody, dusíme

  2. 2

    umyté filé z tresky opláchneme studenou vodou, pokrájame na primerané kúsky, okoreníme, posolíme, pokvapkáme polievkovým korením a pridáme k udusenej kapuste, spolu podusíme a nakoniec dochutíme kečupom

  3. 3

    podávame s varenými zemiakmi

  4. 4

    okrem filé z morských rýb je možné použiť i ryby z našich úlovkov (kapor,lieň, pleskáč ap.(

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Neviem si predstaviť tento rybací segediňák,ale s tými príchuťami čo sa tam dávajú to môže byť dobré.Len s inými rybami by som to nerobila kvôli kostiam,iba s filé.
vyskušame ake to bude neviem si to predsavit ryby máne cely rok
dakujem