Foto: sracz
Jedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov. Prijímam, dokonca veľmi rád, každú konštruktívnu kritiku a Zobraziť celý popisJedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov. Prijímam, dokonca veľmi rád, každú konštruktívnu kritiku a vždy ich beriem ako výzvu do férového kuchárskeho súboja. A výsledok je tu! Tento recept bol veľa razy vyskúšaný v skromných podmienkach študentských internátov a zamestnaneckých slobodární. Patrí do kategórie finančne i surovinovo nenáročných a pripravujem ho vždy, keď som "pritlačený k múru"!
porcie
príprava
na 175/215 °C
Postup
-
1
kurčacie kúsky a na 1/8_ky pokrájané zemiaky uložiť na pekáč; osoliť ("ovegetiť"), okoreniť, zaolejovať; rukami pomiešať na pekáči; na povrch rozložiť "hobliny" masla; uložiť do pred-ohriatej trúby na 175 oC. Po 60´ poobracať a piecť ešte 60´pri 215 oC. Rozložiť na taniere, obložiť ČDD a zjesť!
Musim velmi pochváliť recept,páči sa mi a určite bude aj velmi dobre chutiť.
pozdravujem...........
@sracz-ko milý,len Ty pekne rozpisuj.Ale tiež sa rada poučím čo to je MČK,už to tu bolo niekde spomenuté a ja neviem...?
Ciao, Bozuľka - áno sú to banány, takto ich už dávno používam na pamiatku môjho otca, ktorý celý život tvrdil, ze banány chutia ako naše zemiaky a ono sa Ti to akosi ujalo u mňa aj v mojom okolí rodín a priateľov. V mojom novom pôsobisku je dostať aj druh banánov na varenie a pečenie - PLANTAINE - či už samostatne, alebo v kombinácii s regulárnymi zemiakmi, pri ktorých veru dosť často použivam MČK=Mleté Čierne Korenie, hlavne čerstvo drvené v starodávnom mažiari, alebo čerstvo mleté pomocou peprovej bazuky, bars fajne, prudko jedlé a pachňuce.