Rýchle kurčacie lýtka à la Haninka Express

sracz - fotkasracz, 14. apríla 2010
Rýchle kurčacie lýtka à la Haninka Express
Foto: sracz

Jedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov. Prijímam, dokonca veľmi rád, každú konštruktívnu kritiku a Zobraziť celý popisJedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov. Prijímam, dokonca veľmi rád, každú konštruktívnu kritiku a vždy ich beriem ako výzvu do férového kuchárskeho súboja. A výsledok je tu! Tento recept bol veľa razy vyskúšaný v skromných podmienkach študentských internátov a zamestnaneckých slobodární. Patrí do kategórie finančne i surovinovo nenáročných a pripravujem ho vždy, keď som "pritlačený k múru"!

2 a viac
porcie
7´ minút
príprava
2 x 60´ minút
na 175/215  °C

Suroviny

6 a viac ks
1 kg
2  PL
3 PL
podľa potreby štipka




Postup

  1. 1

    kurčacie kúsky a na 1/8_ky pokrájané zemiaky uložiť na pekáč; osoliť ("ovegetiť"), okoreniť, zaolejovať; rukami pomiešať na pekáči; na povrch rozložiť "hobliny" masla; uložiť do pred-ohriatej trúby na 175 oC. Po 60´ poobracať a piecť ešte 60´pri 215 oC. Rozložiť na taniere, obložiť ČDD a zjesť!

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - to ste sa prekonali. Je to super. A dúfam, že sa necítite dotknutý - ja som nič nevytýkala, len poznamenala. Fotka je krásna, Vy máte absolútne veľké kulinárske literárne sklony, len ja mám veľa koníčkov a málo času. Nikoho nekritizujem - ja sa len od Vás všetkých v čo najkratšom čase chcem naučiť čo najviac. Skladám Vám hlbokú poklonu nad obrovskou prispôsobivosťou a kreativitou. Srdečne zdravím.Vďaka.
frezia68
V túto hodinu som sem zablúdila nedopatrením a dobre som urobila.Veď ten recept si napísal pre mňa.Zajtra mám dosť nabitý program,kurča v chladničke a ešte som nenaplánovala čo urobím,takže to bude táto rýchlovka.Urobím aj stehná,aj inšó napriek tomu,že nie som finančne "pritlačená k múru",skôr časovo. Takže ďakujem :-)))
hanina
Ja nemám čo prepáčiť, ba práve naopak. Bojím sa, že mi autor receptu neprepáči. Naozaj som to nemyslela zle. Môžeme ale autora požiadať o vymazanie, ale som sa nedovtípila prečo to chceš.
sandratamer
Tiež si myslím že to nebola "výtka" :-) Nabudúce poprosíme opäť detailný popis :-)
sracz
No sevastok, dievčence moje i dzifki mojo! Všetko je v tom najlepšom poriadku! Ja sa nikdy a priori neurážam a Haninku veľmi pekne prosím, nech si všimne jeden malilililililinky detail, slovo vytýkala je v úvodzovkách! Frézička68 - máš novú bomba fotku, bars še mi pačiš! Poznáš zemplínsku "A vy neno (cetko) skadzi sce, a vy neno (cetko) skadzi sce, mocno še mi ľúbice! Či zo zatku, či s pretku, .... !? Samozrejme, že budem pokračovať v písaní svojich receptov naďalej vo svojom duchu, Sandrika! To som iba chcel reagovať na slová, aj nám vihodňarom prevzácneho, Paľka Mikulíka, Prešovčana - nech mu je zem Slovenská ľahká a mäkkúčka, ako jeho duša - "I tak še da, aj tak še da!" a ukázať Haninke i všetkým ostatným, že viem aj takto. Takže, žiadne urážky a hnevy, ale navždy a nafurt dobrí priatelia z Varechy! S hlbokou úctou a so srdečným pozdravom Srácz Ferry from Cassovia, t.č. of Des Moines - Iowa.
frezia68
Haninka,len vysvetlenie.Myslela som vymazať môj komentár,lebo recept bol venovaný Tebe a ja píšem " veď ten recept si písal pre mňa".........:-)))))
hanina
Drahý Srácz Ferry from Cassovia, t.č. of Des Moines - Iowa. Ja som si tie úvodzovky hneď všimla. A teda - muži mi venovali v živote všeličo - ale Vy ste prvý, ktorý mi venoval recept. Srdečná vďaka .
babidka
Feri , bars dobry recept ! a tam co ši ešči dal -banany? to je toto ČDD? - po našim "co ši v špajzu našol?" dobrééééé :-)

hannah22
Ferry Ferry ,ta ty jaky sracz, jak ruža , šumny aj koľaci, ale bars šikovny, recepis frišny a stručny, bars še mi ľubi ,lem tak daľej aj ja vyskušam ... :))
aida46
Prijemný den.
Musim velmi pochváliť recept,páči sa mi a určite bude aj velmi dobre chutiť.
evas13
Ferry to masíčko musí byť za ten čas dobre mňam mazlavúčke a šmýka sa samo dolu hrdielkom. Takto pripravované kuriatko robím často a je eňo ňuňo. A veru tak si dobrý v tom varení, že tie naše dzífčence sa o tebia pobijú
altyn
Robievam v podstate to isté, len zo zemiakov a bez kuracieho mäsa a je to výborné! Tak skúsim takto, to mäsko to nemôže pokaziť... :-)))
veronka8
je to fajné ale tolko skratiek si až nemusel použiť čo je to ČDD?
pozdravujem...........
sracz
Milá Haninka, zo srdca rád, ale nieto za čo ďakovať, ba práve naopak, ja úprimne ďakujem Tebe za inšpiráciu a jemné "nakopnutie"! Bez irónie a bez pretvárky, nadosmrti dobrí a nafurt kamaráti! Schválne píšem kamaráti a nie priatelia, lebo ja, aj keď Škorpión, som priateľ s každým, kto nie je nepriateľ voči mne! Ciao a krásne a úspešné dni!
bozulka
@babidka práve som na to pozerala a usúdila som,že sú to asi banány tak ako píšeš Ty,ale môže to byť dobré,ja mám rada také "praštené" recepty.
@sracz-ko milý,len Ty pekne rozpisuj.Ale tiež sa rada poučím čo to je MČK,už to tu bolo niekde spomenuté a ja neviem...?
torticka
Toto mňam by ste mi mohol letecky poslať. Vyzerá a chutí to hádam dobre.
sovka62
Aj ja často varievam pod tlakom času (na prízemí robota, na poschodí byt, takže pendlujem hore-dole, aby vnučky mali obed načas) a tiež ma napadlo pripraviť im obed takto, ako keby som tvoj recept už čítala. Akurát to nechávamv rúre len hodinu. Ale nie je problém, aby som začala skôr a dodržala tebou doporučený čas. Bude to určite ešte lepšie.
sracz
Ďakujem Sovka"26", moja milá rovnorokáčka! Ja som ten čas len odskúšal a ono to vyšlo! Krásne dni s Tvojimi vnúčkami a niekedy zas ahoooj!
Ciao, Bozuľka - áno sú to banány, takto ich už dávno používam na pamiatku môjho otca, ktorý celý život tvrdil, ze banány chutia ako naše zemiaky a ono sa Ti to akosi ujalo u mňa aj v mojom okolí rodín a priateľov. V mojom novom pôsobisku je dostať aj druh banánov na varenie a pečenie - PLANTAINE - či už samostatne, alebo v kombinácii s regulárnymi zemiakmi, pri ktorých veru dosť často použivam MČK=Mleté Čierne Korenie, hlavne čerstvo drvené v starodávnom mažiari, alebo čerstvo mleté pomocou peprovej bazuky, bars fajne, prudko jedlé a pachňuce.
bozulka
Ďakujem za vysvetlenie.Tie banány na varenie sú také zelené a väčšie že?Majú takú tvrdšiu šupu videla som také v Kauflande len som nevedela čo snimi tak som nekúpila.Volakedy som videla v televízii ako ich varili,ale už si nepamätám.Bolo to tuším v nejakom Juhoamerickom štáte-neviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia