Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 13. apríla 2010
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
150 g
150 g
20 g
1 g
10 g
1 g
30 g
100 g
1 g
80 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu pečeň a napichneme na špajľu. Hotové špízy potrieme rozotretým cesnakom, posypeme nadrobno nasekaným cesnakom a opečieme prudko na oleji.

  2. 2

    Do výpeku pridáme cibuľku, nastrúhané jablko, krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, kurkumu, rozmarín, podlejeme bielym vínom a krátko spolu povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Najlepšie pečienky sú z vykŕmenej kačice - známe ako foie gras. Je to pečeň husi alebo kačice, ktorá keď dosiahne jatočnú hmotnosť, sa začne umelo vykrmovať kukuricou. Je tučná, nie veľmi zdravá, ale vynikajúca.

Diskusia k receptu

egreska
škoda že tento receptík prišiel neskoro,už som z nich urobila paté..ale možno na buduce :-))
1vlasticka
ja idem piest kacicku v piatok na oslavu ta pouvazujem co s pecienkami su tu dobre napady
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja by som kačaciu pečienku ničím, ničím nemiešala, teda ak je z vykrmenej kačici. Len klasicky na kačacom túčiku, škvarky z kačici a chlieb.
marienka44
Ja to spravim z kuracich pecienok, vypek nebudem upravovat so smotanou..., len chlebik k tomu.
bambitka
Ja som takto robila kuracie,iba obalene v slaninke a bola to mnamka:)