Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 13. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 13. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu pečeň a napichneme na špajľu. Hotové špízy potrieme rozotretým cesnakom, posypeme nadrobno nasekaným cesnakom a opečieme prudko na oleji.
- 2
Do výpeku pridáme cibuľku, nastrúhané jablko, krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, kurkumu, rozmarín, podlejeme bielym vínom a krátko spolu povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.
- 3
NÁŠ TIP: Najlepšie pečienky sú z vykŕmenej kačice - známe ako foie gras. Je to pečeň husi alebo kačice, ktorá keď dosiahne jatočnú hmotnosť, sa začne umelo vykrmovať kukuricou. Je tučná, nie veľmi zdravá, ale vynikajúca.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu