Dusené bravčové karé
Dusené bravčové karé

Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou fotorecept

martinz69 - bez fotkymartinz69, včera 16:37
Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Foto: martinz69
5
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
200 g
10 g
1 L
100 ml
Obaľovanie mäsa:



Postup

  1. 1

    Mäso si naklepem ako na rezne.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred opečením na panvici mäso obalím v zmesi múky s koreninami.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso sprudka opečiem z oboch strán.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené mäso preložím do jenskej misy.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rovnakej panvici opečiem nakrájanú cibuľu s cesnakom.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prilejem trochu vývaru, aby sa "vyčistila" panvica.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko potom prilejem do misy k mäsu a zalejem zbytkom vývaru.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečiem 90 minút v rúre na 170 °C.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom mäso vyberiem bokom.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do omáčky pridám smotanu a rozmixujem.

    Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávam s prílohou podľa chuti (slovenská ryža, tarhoňa, pečené zemiaky, knedľa, karlovarský knedlík,...).

Diskusia k receptu