Sladko-kyslá fazuľačka
Sladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka....
Najlepšie fašiangové šišky
Ako prvé si pripravíme kvások tak, že do trochy mlieka dáme 1 ČL kryštálového cukru a...
Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...
Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....
Francúzske zemiaky podľa nás
Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť....
Cícerová polievka s paprikou a tahini
Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda....
Pomarančové kura à la Východ
Do rúry dáme piecť kuracie stehná, ktoré sme okorenili, priložili nakrájaný zázvor a poliali šťavou...
Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....
Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka
Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom....
Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....
Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.
Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....
Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou
Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou, ryžou a hranolkami.
Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...
Šišky, ktoré zvládne aj amatér
Moje prvé šišky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :) Poďme...
Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....
Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...
Silvestrovská kapustnica
Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím...
Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....
Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....
Zemiaková polievka s hubami
Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....
Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...
Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...
Fazuľková polievka nakyslo
U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...
Ryžový nákyp s jablkami
Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.
Trhané bravčové mäso Pulled pork
Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....
Pečená brokolica so zálievkou z tofu
Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...