Foto: evusik
Sedím pri počítači, napchávam sa pizzou ktorú som pred chvíľou vytiahla z rúry a píšem tento recept. Snáď niekomu zachutí tak ako mne.
porcie
príprava
na 240 °C
Suroviny
500 g |
|
1 kocka |
|
0,5 dl |
|
2 dl |
|
1 ČL |
|
Paradajková pasta: | |
1 tetrapak |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
4 strúčiky |
|
Špenátová pasta: | |
1 bal. |
|
|
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
múku preosejeme do misky, v strede vyhĺbime jamku, do nej rozmrvíme kvasnice, zalejeme vlažnou vodou, pridáme štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások. Pridáme olej, soľ a vypracujeme cesto, necháme vykysnúť a znova premiesime. Cesto si rozdelíme podľa toho aké pizze budeme robiť. Ja robím také menšie podlhovasté, zmestia sa mi 3 na plech.
- 2
Paradajková pasta: všetky ingrediencie zmiešame v miske. Bazalku čerstvú môžeme nahradiť sušenou a množstvo korenín prispôsobiť vlastnej chuti. Ak je paradajková dreň moc kyslá pridáme za lyžičku cukru.
- 3
Špenátová pasta: špenát necháme rozmraziť, je jedno aký špenát použijeme, ja kupujem listový sekaný špenát, ktorý má tú vyhodu že je zmrazený do takých malých valčekov, takže nemusím rozmrazovať celý balík ale odoberem si len koľko potrebujem. Ak má rozmrazený špenát veľa vody, stačí vymačkať a miske zmiešať s bielym korením a rozmačkaným cesnakom. Osoliť.
- 4
Cesto rozvaľkáme, rozťaháme na požadovanú veľkosť, potrieme paradajkovou pastou, nato nakladieme špenátovú pastu v tenkej vrstve a na vrch poukladáme kúsky mozarely, alebo eidamu. Dáme upiecť na 240°C asi 8-10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je na case si otvorit pizzeriu ,odkladam si recept.
Kde na Bubnovke ? pod nou som vyrastol a stale tam byvam u nasich pri Horskom Parku.
Evušík, ale nepohrdla by som aj pár plátočkami šunočky.