Foto: martina34
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám nič navarené alebo ja na nedeľný obed ako prílohu Zobraziť celý popisTakúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám nič navarené alebo ja na nedeľný obed ako prílohu napríklad k pečenému kapríkovi.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme zeleninku, pekne ju nakrájame na úhľadné kúsky, veď aj oči jedia. Nakrájame si cibuľku. Množstvá zeleniny som nepísala, je to podľa vlastného uváženia a počtu stravníkov, tiež aj množstvá korenín - tie prispôsobíme množstvu zeleniny. Ja zvyknem toto jedlo pripravovať v titánovom hrnci alebo v panvici s pokrievkov, keď robím menšie množstvo.
- 2
Dáme si rozohriať panvicu, na dno dáme olej a keď sa zohreje, pridáme cibuľku. Krátko ju osmažíme a pridáme mrkvu, tá je zo zeleniny najtvrdšia, preto potrebuje trochu viac tepelnej úpravy ako ostatná zeleninka, ale aj ak bude chrumkavá, tak to nevadí. Na chvíľku prikryjeme a pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané tofu. Pridáme aj koreniny a soľ, premiešame a prikryjeme na 5 minút. Potom vytlačíme gazdovskú tofu nátierku z črievka, pridáme do zeleninky, premiešame, pridáme aj nasekaný cesnak a prikryjeme, necháme dôjsť odstavené na sporáku.
- 3
Pri podávaní posypeme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, podľa toho, čo doma máme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu