Tofu zeleninka

martina34 - fotkamartina34, 11. apríla 2010
Tofu zeleninka
Foto: martina34

Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám nič navarené alebo ja na nedeľný obed ako prílohu Zobraziť celý popisTakúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám nič navarené alebo ja na nedeľný obed ako prílohu napríklad k pečenému kapríkovi.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1-2 ks
3 strúčiky
1 balíček
1 črievko
zeleninka:




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme zeleninku, pekne ju nakrájame na úhľadné kúsky, veď aj oči jedia. Nakrájame si cibuľku. Množstvá zeleniny som nepísala, je to podľa vlastného uváženia a počtu stravníkov, tiež aj množstvá korenín - tie prispôsobíme množstvu zeleniny. Ja zvyknem toto jedlo pripravovať v titánovom hrnci alebo v panvici s pokrievkov, keď robím menšie množstvo.

  2. 2

    Dáme si rozohriať panvicu, na dno dáme olej a keď sa zohreje, pridáme cibuľku. Krátko ju osmažíme a pridáme mrkvu, tá je zo zeleniny najtvrdšia, preto potrebuje trochu viac tepelnej úpravy ako ostatná zeleninka, ale aj ak bude chrumkavá, tak to nevadí. Na chvíľku prikryjeme a pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané tofu. Pridáme aj koreniny a soľ, premiešame a prikryjeme na 5 minút. Potom vytlačíme gazdovskú tofu nátierku z črievka, pridáme do zeleninky, premiešame, pridáme aj nasekaný cesnak a prikryjeme, necháme dôjsť odstavené na sporáku.

  3. 3

    Pri podávaní posypeme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, podľa toho, čo doma máme.

Diskusia k receptu

frezia68
Martina34,priznám sa,že gazdovskú tofu nátierku nepoznám(hotové nátierky ani nekupujem,radšej sama robím),ale poobzerám sa po nej.Mne Tvoje recepty až veľmi vyhovujú,stravujeme sa väčšinou podobne.Mám jednu titánovú panvicu a skoro denne je využitá na rôzne zeleninky(aj langoše,placky,mäso) a hoci máme radšej rezne,rebierka,kolienka-zo zdravotných dôvodov obmedzujeme.Aj ďalej budem obkukávať Tvoje recepty :-))
martina34
Frezia, som veľmi rada, že sa aj takýmto spôsobom môžeme tu podporiť v našom dodržiavaní diet. Mne je to tiež na osoh, keď vidím, že niekto varí tiež ako ja a má záujem niečo urobiť pre svoje zdravie. Super, budem rada, ak sa aj ty podelíš s tvojimi výtvormi zdravej výživy. :-))
frezia68
Martina,ja často improvizujem a skoro do každého jedla,kde sa len trocha dá,pridávam mrkvu.To mi poradila neznáma pani pri rozhovore v čakárni u lekára.Takže ju dávam ešte aj do fazuľovej polievky,zemiakovej a pod. a to radšej sem nedávam,lebo takéto nemusí chutiť.A často rôznu zeleninu len naparím a k tomu zemiaky na rôzny spôsob.
frezia68
A uznáš,že to nie je pre mužskú časť Varechy a väčšinou nemám čo fotiť.Ale večere a často aj obedy máme ľahké a potom keď vidím rebierka,čo ukuchtila Čistinka,tak slintám.Ale robím aj hriešne fajnotky ak je nás viac :)))
martina34
@frezia , aj ja občas "zhreším" nejakou dobrôtkou, o to je to ťažšie, že musím variť dvojaké, zvyšok rodiny je hočo, a tiež takého nemusia, ale občas si radšej dajú toto zdravé ako tučné jedná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia