
Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Bulgurový šalát s falafelom
Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma....

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke
Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Ramen s tofu
Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie...

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Kuracie prsia na zelenine so smotanou
Na kocky nakrájané kuriacie prsia orestujeme s nakrájanou cibuľkou na oleji. Osolíme a pridáme nakrájanú mrkvu,...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Rýchla zeleninová polievka s ázijskými rezancami
Hotová za 15 minút, sýta a veľmi pestrá. Výborná polievka pre tých, ktorí sa...

Talianska paradajková polievka
Na horúcom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, potom drvené paradajky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme...