![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové srdce na paprike
Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku a umyté pokrájané srdce, osolíme, podlejeme vodou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na víne
Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrachová kaša
Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s tvarohom
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. V mise zmiešame 2 netučné tvarohy, vrecúško vanilkového cukru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Český Vojta
Najemno nasekanú cibuľu speníme na kúsku masla. Pridáme očistené a na plátky pokrájané huby, prisypeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pivovarnícke zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčí guláš
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Guláš z králika
Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové lievance
Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hus v šoulete
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...