Kapor na modro
Keďže sa blížia vianoce , pridám viacero úprav na spracovanie kapra. Ja sám viem kapra urobiť na...
Vianočné opekance s makom - Bombaľky Fera zo Šariša
Ľudový rozprávač Fero zo Šariša bol môj nebohý otec. Venoval sa tejto záľube, vyplývajúcej z...
Vianočné kuracie prsia
Kuracie prsia voňajúce po mede a pomarančoch. Milujem kombináciu mäska a ovocia, v tomto...
Plnená paprika
Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v...
Šalát s kyslou smotanou
Vyborny a sviezi salatik. Je hotovy za chvilu. Mozno vam dobre padne po sviatkoch, ...
Karé Emile Henry
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ... a je perfektný :-) ďakujem,...
Bodkované karbonátky
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a...
Pečenáče
Kupované sú príliš drahé, tak som vyskúšal a vyšlo to. Robím si ich sám a sú...
Iránsky kebab
Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku. Je to...
Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové...
Konská sviečkovica s ovčím syrom
Očistené umyté mäso nakrájame na 5 mm tenké plátky a veľmi jemne doklepeme na 2 mm plátky....
Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.
Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou,...
Bravčové na prírodno
Keď už máme dosť kapra, šalátu a kapustnice, tak si doma spravíme prírodné bravčové mäsko...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Skladané zemiaky s rybou
Jedlo, ktoré si môžeme urobiť aj teraz v adventnom čase, alebo v pôstny sviatočný deň....
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...
Morčacie rezne
už neviem kedy som to robila prvý rát, ale osvedčil sa a robím ho len na Vianoce...
Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému receptu...
Šalát z Matjesov - Heringssalat
Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik....
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...
Expresné pupáky
tí čo vyznávajú tradície určite zostanú verní klasickému receptu, ale tí, ktorí majú hocikedy chuť...
Zemiaky s tvarohom
Čas predvianočný čas zhonu, ale jesť treba a ešte chutne, aby sme si vydýchli prišli späť do...
Chili
Vyskusala som vela variacii tohto tradicneho jedla z americkeho kontinentu a varim ho, s ...
Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na...